Rivali i Microsoft GitHub, Gitlab tregin të ardhurat vjetore që tejkalojnë 200 milion dollarë

foto

GitLab, një ofrues i softuerit të bazuar në cloud që lejon zhvilluesit të ndajnë kodin dhe të bashkëpunojnë në projekte, është kompania e fundit e teknologjisë me rritje të lartë që rresht për një IPO.

Kompania tha të Premten se planifikon të listojë në Nasdaq nën simbolin e shënimit “GTLB”. GitLab po mbledh para për të marrë Atlassian dhe GitHub, të cilat Microsoft i bleu për 7.5 miliardë dollarë në 2018.

GitLab bashkohet me radhët e kompanive të programeve kompjuterike cloud duke u përgatitur për të përfituar nga një treg i vazhdueshëm i demave që vlerëson rritjen mbi gjithçka tjetër. Toast, i cili shet softuer dhe pajisje për të ndihmuar restorantet të menaxhojnë porositë dhe të kalojnë në ushqim, pritet të debutojë javën e ardhshme, së bashku me Freshworks, një konkurrent më i vogël i Salesforce në ofrimin e softuerit për shërbimet ndaj klientit dhe organizatat e shitjes.

Të ardhurat në GitLab u rritën 69% në tremujorin e fundit nga një vit më parë në 58.1 milion dollarë, duke barazuar mbi 230 milion dollarë në bazë vjetore. Sidoqoftë, humbja neto e kompanisë u zgjerua në mbi 40 milion dollarë nga 9.4 milion dollarë një vit më parë.

GitLab tha se niveli i tij neto i mbajtjes së të ardhurave, një metrikë kyçe për kompanitë e programeve të abonimit sepse tregon suksesin e klientit, u ngjit në 152% në periudhën e korrikut. Kjo do ta vendoste atë ndër kompanitë kryesore të softuerit të tregtuar publikisht.

GitLab është i njohur gjerësisht si një pionier në punën në distancë. Ndërsa kompanitë u detyruan të përshtaten me punën e shpërndarë gjatë pandemisë, GitLab filloi në atë mënyrë në vitin 2014 dhe nuk kishte pse të ndryshonte shumë. Në titullin e prospektit të tij, Gitlab thotë “adresa nuk zbatohet”.

“Operacioni nga distanca na lejon qasje në një grup global talentesh që na mundëson të punësojmë anëtarë të talentuar të ekipit, pavarësisht vendndodhjes, duke siguruar një avantazh të fortë konkurrues,” thuhet në dosje. GitLab ka 1,350 punonjës në më shumë se 65 vende.

GitLab u vlerësua për herë të fundit në 6 miliardë dollarë në një raund financimi dytësor që lejoi aksionerët ekzistues të shisnin deri në 20% të kapitalit të tyre të caktuar. Kjo ishte nga një vlerësim prej 2.7 miliardë dollarësh në një raund financimi në fund të vitit 2019.

Në “manualin e ekipit” në faqen e saj të internetit, GitLab kishte deklaruar hapur planin e tij për të dalë publik deri në Nëntor 2020. Pasi pandemia goditi në fillim të vitit të kaluar, duke tronditur ekonominë më të gjerë, kompania hoqi kohën për debutimin e saj ndërsa tregoi se një listë publike ishte ende në udhërrëfyes.

Bashkëthemeluesi dhe CEO i GitLab Sid Sijbrandij është aksioneri më i madh i kompanisë, me 18.9% pronësi të aksioneve të Klasit B, sipas regjistrimit. Khosla Ventures zotëron 14%.