Rregullimi i performancës së lojërave të Windows 10, ja si ta përditësoni kompjuterin tuaj

foto

Microsoft më në fund ka publikuar rregullimin për problemet e lojërave të Windows 10 (përmes BleepingComputer), dhe ju mund ta shkarkoni tani. Kompania njoftoi pak më shumë se një javë më parë se kishte rregulluar një problem me Game Mode, dhe plane të caktuara të energjisë, që po rezultonte në performancë të dyshimtë të lojrave, dhe tani ne e kemi atë në duart tona.

Dhe nëse do të shpresonit për përmirësime të përgjithshme të performancës për të gjithë, mund të zhgënjeheni. Por nëse jeni një nga shumë njerëz që luftojnë me çështjet e shpejtësisë së lojërave që nga marsi i këtij viti, atëherë fakti që ky azhurnim opsional është vënë në dispozicion para se të përzihet në një arnim më të madh, standard më vonë në gusht do të jetë i këndshëm.

Disa përdorues kanë pasur probleme me belbëzimin dhe normat e ulëta të kornizave në lojë, dhe Microsoft ka pranuar se rrjedh nga problemet brenda planeve të energjisë të Windows 10 dhe veçorisë Game Mode, të cilat tani i ka identifikuar dhe rregulluar.

Microsoft lëshoi ​​një rregullim urgjent në fund të prillit i cili adresoi disa çështje të tjera të lojërave, azhurnimet e mëvonshme i ishin shtuar përzierjes, por kjo nuk i rregulloi problemet themelore të Modalitetit të Lojërave.

Easyshtë e lehtë të përditësoni sistemin tuaj, thjesht goditni butonin Windows dhe shkruani ‘Update’. Pastaj mund të klikoni butonin ‘Kontrollo për përditësime’, i cili më pas duhet të sjellë azhurnimet opsionale në dispozicion për ju. Pastaj kur shfaqet përditësimi kumulativ i KB5004296 ju mund të “Shkarkoni dhe instaloni” arnimin e ri dhe, me një rinisje të shpejtë më vonë, të gjithë do të arnoheni me performancë më të mirë.

Ndoshta.

Unë do të jem i sinqertë dhe do të them që nuk kam vënë re ndonjë ndryshim në aspektin e performancës së lojërave, por nuk kam përjetuar ndonjë nga çështjet e vërejtura nga disa përdorues, qoftë kur kam pasur të aktivizuar Mode Game ose jo .

Kam kryer disa teste të shpejta në makinën time aktuale – një sistem Comet Lake/RTX 3090 – dhe rezultatet janë në të gjithë vendin. Megjithëse kam drejtuar vetëm tre lojëra të ndryshme, kam parë performancën të rritet, të bjerë dhe të qëndrojë saktësisht e njëjtë.

Horizon Zero Dawn ishte më zhgënjyesi, me performancën 1440p duke u rritur një sasi të mirë, ndërsa normat e kornizës së tij 1080p u ulën në të vërtetë. Metro Exodus Enhanced Edition hoqi dorë plotësisht nga azhurnimi dhe Warhammer Total War 2 në të vërtetë performoi më mirë si në 1080p ashtu edhe në 1440p. Edhe pse vetëm me disa korniza për sekondë, të cilat mezi llogariten.

Na tregoni se si vazhdoni me arnimin e fundit të Windows 10 dhe na thërrisni nëse shihni se diçka drastike po ndodh për mirë ose për keq.