Miliona njerëz mund të bllokohen nga Word, Outlook dhe Powerpoint këtë muaj, paralajmëron Microsoft

foto

Përdoruesit e Microsoft 365 mund të gjenden të bllokuar nga aplikacione të caktuara ose duhet të pësojnë një përvojë të zbritur më vonë këtë muaj. Kjo për shkak se grupi i njohur i aplikacioneve që janë pjesë e këtij abonimi nuk do të funksionojë më kur përdorni shfletuesin e Internet Explorer 11 (IE11).

Lajmet për këtë ndryshim dramatik u njoftuan për herë të fundit në fund të vitit të kaluar me Microsoft që u dha përdoruesve mjaft kohë për të kaluar në softuerin e tij më të fundit Edge ose shfletuesit rivalë si Chrome.

Përkundër atyre paralajmërimeve të hershme, statistikat e fundit tregojnë se miliona akoma përdorin Internet Explorer 11 me këtë shfletues të vjetër që përbën rreth katër përqind të tregut total. Mjerisht, nga 17 gusht shumë nga ata që ende përdorin IE11 mund të kenë një tronditje të keqe kur përpiqen të shikojnë emailet e tyre në Outlook ose të shkruajnë një shkronjë në versionin e Word të bazuar në ueb.

Duke shpjeguar më shumë në një postim në blog Microsoft tha: “Duke filluar nga 17 gusht 2021, aplikacionet dhe shërbimet e Microsoft 365 nuk do të mbështesin më Internet Explorer 11 (IE11) dhe përdoruesit mund të kenë një përvojë të degraduar, ose të mos jenë në gjendje të lidhen me ato aplikacione dhe shërbime .

“Këto aplikacione dhe shërbime do të përfundojnë gjatë javëve dhe muajve për të siguruar një përfundim të qetë të mbështetjes, me secilën aplikacion dhe shërbim duke hequr gradualisht oraret e pavarura.”

Së bashku me të gjithë mbështetjen që po përfundon, përdoruesit nuk do të kenë ndonjë veçori ose azhurnim të ri dhe Microsoft gjithashtu thotë se përvoja do të përkeqësohet në mënyrë progresive me kalimin e kohës derisa aplikacionet dhe shërbimet të shkyçen fare.

Sigurisht, për të zgjidhur të gjitha këto probleme të ardhshme, Microsoft është i prirur t’i kalojë të gjithë në softuerin e tij më të fundit Edge.

Ky shfletues i ri u lëshua përsëri në vitin 2020 dhe ka shkuar nga forca në forcë.

Në fillim të vitit të kaluar, Edge kishte 7.02 përqind të tregut të shfletuesve dhe ishte prapa Firefox -it.

Por deri në fund të vitit, oferta e Microsoft kishte parë që pjesa e saj e tregut të rritej me katër përqind dhe të hidhte shfletuesin e Mozilla -s.

Pra, nëse jeni ende duke përdorur IE11 dhe doni të vazhdoni të keni qasje në Outlook dhe Word në internet, atëherë ju kanë mbetur vetëm disa javë para se të keni nevojë të hidheni dhe të kaloni në Edge.