Atom Computing zbulon llogaritjen kuantike të Phoenix

foto

Disa nga njerëzit që STH ka punuar gjatë viteve tani janë në një startup të krijuar nga UC Berkeley i quajtur Atom Computing. Kompania njoftoi se tani ka 15 milion dollarë dollarë në serinë e financimit. Si pjesë e njoftimit, kompania gjithashtu po del nga modaliteti vjedhurazi për të diskutuar zgjidhjen e saj të re të llogaritjes kuantike Phoenix.

Phoenix është emri i sistemit të parë të Atom Computing. Zgjidhja aktuale tingëllon pak më shumë si një demonstrim teknologjie, por zgjidhja është një atom 100 në një dhomë vakumi me atë që kompania e quan “piskatore optike”. Pastaj demonstrimi i kompanisë manipulon gjendjet kuantike me lazer. Përfitimi është se mund të arrijë kohe koherencë më të madhe kundrejt zgjidhjeve të tjera.

Një nga sfidat kryesore në llogaritjen kuantike është aftësia për të rritur në mënyrë të besueshme kompjuterët kuantikë. Shumë në industri përdorin Qbits për të përshkruar këtë përpjekje në rritje, por ne jemi akoma në një fazë shumë më të hershme se prodhimi tradicional i silikonit, kështu që qasjet për projektimin dhe ndërtimin e këtyre sistemeve janë të ndryshme bazuar në secilin prodhues. Atom Computing po synon të ketë një zgjidhje më të shkallëzuar dhe më të qëndrueshme me korrigjim të gabimit për të adresuar këto sfida. Ne do të vërejmë se kjo është më shumë një fazë eksperimentale tani kundrejt diçkaje si një kompjuter kuantik IBM ose D-Wave në të cilin mund të ekzekutosh ngarkesa pune sot.

Llogaritja kuantike do të jetë një fushë e madhe. Shumica e kompanive të mëdha dhe qeverive të mëdha kanë disa programe që funksionojnë. Për shembull, ne kemi mbuluar zgjidhje të tilla si Intel Horse Ridge II, IBM Q, dhe më shumë. Për një kompani me një seri A prej 15 milion dollarësh, do të jetë interesante të shihet se cilat janë hapat e ardhshëm. Shumë kompani të mëdha po derdhin më shumë se 15 milion dollarë në vit në kërkimet kuantike të llogaritjes, kështu që ky njoftim duket pak më shumë sikur kompania po ndërton një themel për të mbyllur raunde investimesh shumë më të mëdha në të ardhmen. Meqenëse këta janë njerëz me të cilët kemi punuar në të kaluarën në Lenovo, ne u urojmë atyre suksese në përpjekjen e tyre të re.