Samsung fillon prodhimin e ekraneve të laptopëve 90Hz OLED

foto

Samsung Display po zbaton premtimin e tij për të rritur prodhimin OLED. Kompania ka filluar prodhimin masiv të paneleve OLED 90Hz me madhësi laptopi, të cilat do të shfaqen në shumë laptopë të ardhshëm 14 inç nga Asus.

“Kërkesa për laptopë po rritet në mënyrë të vazhdueshme pasi puna nga shtëpia dhe mësimi në distancë bëhen norma e re,” Zëvendës Drejtori i Përgjithshëm Asus Y.C. Tha Chen në një deklaratë. “Ekranet OLED mund të plotësojnë nevojat e ndryshme të konsumatorëve pasi ata përdorin laptopë për shkollë, takime virtuale, transmetime video, lojëra dhe më shumë.”

Në një deklaratë, Samsung Display tha: “Paneli OLED 90Hz ofron më shumë mundësi për konsumatorët që kërkojnë të shijojnë përmbajtje me performancë të lartë në laptopët e tyre. Me OLED -të tona novatore, ne jemi pionierë dhe udhëheqës të mëtejshëm të tregut në teknologjitë e ekranit që ofrojnë cilësi superiore të imazhit. “

Samsung Display së pari njoftoi se së shpejti do të fillojë prodhimin masiv të paneleve OLED në janar, megjithëse nuk specifikoi një listë të partnerëve. “Panelet OLED mund të plotësojnë më së miri nevojat e ndryshme të konsumatorëve për laptopë të përdorur në telework, edukim online, transmetim video dhe lojëra,” deklaroi kompania në atë kohë.

Ndërsa ky është konfirmimi i parë zyrtar i Samsung Display se prodhimi masiv ka filluar, njoftimi nuk duhet të vijë si surprizë për këdo që ka parë tregun e laptopëve. Me disa përjashtime, OLED është shfaqur kryesisht në laptopë të mëdhenj, të nivelit të lartë vitet e fundit-por së shpejti do të bëhet shumë më e zakonshme në fletoret më të vogla dhe më të përballueshme, nëse njoftimet e fundit të OEM janë diçka për të shkuar. Muajin e kaluar, prodhuesit kryesorë përfshirë Asus dhe Lenovo kanë njoftuar një mori laptopësh OLED në madhësi dhe etiketa çmimi, shumë me një opsion 90Hz.

Për Samsung, panelet e reja 90Hz do të shfaqen në një Zenbook të ardhshëm 14-inç (me sa duket Asus Zenbook 14X) dhe 14-inç Vivobook Pro.

Zenbook 14X, të cilin Asus e njoftoi më 2 shtator, do të jetë i disponueshëm me një ekran 4K OLED HDR ose një ekran 2.8K OLED 90HZ, me modele që fillojnë nga 1,399.99 dollarë. (Ky është një kërcim nga Oen Zenbook ultraportable më i fundit i Asus, Zenbook 13, i cili ka një ekran FHD OLED dhe fillon me 799.99 dollarë.)

Asus gjithashtu ka pajisur një numër të linjave të prodhimit të tij me panele të reja OLED. ProArt StudioBook 16 OLED dhe ProArt StudioBook 16, që pritet në Q4, janë ndër laptopët e parë 16 inç që përfshijnë ekranet 4K OLED HDR. Modelet 14 inç, 15 inç dhe 16 inç në linjën VivoBook të orientuar drejt buxhetit (duke filluar nga 749.99 dollarë) janë pajisur gjithashtu me OLED, siç ka ZenBook Pro Duo 15 me ekran të dyfishtë dhe ExpertBook ultra të lehtë të kompanisë linje biznesi.

Për të mos u lënë pas dore, Lenovo gjithashtu njoftoi një sërë fletore OLED në fillim të këtij muaji (gjithashtu duke përdorur panele OLED Samsung). Një IdeaPad Slim 7 Carbon me një ekran OLED 90Hz vjen në tetor, për të cilin Lenovo pretendon se do të jetë laptopi më i lehtë 14 inç OLED në treg me vetëm 2.37 paund. (Ky do të jetë një ekran QHD+ OLED, rezolucion më i ulët se paneli 4K në Zenbook 14X). Gjithashtu pritet në tetor Lenovo Chromebook Duet 5 13.3 inç, një tabletë OLED Chrome OS me një kuti tastiere të ndashme. Duke filluar nga vetëm 429.99 dollarë, ka të ngjarë të jetë një nga laptopët më të përballueshëm që ka teknologji OLED.