Publikimi i Battlefield 2042 shtyhet me gati një muaj

foto

Battlefield 2042, hyrja e ardhshme e Dice në serinë Battlefield, është vonuar me gati një muaj, njoftoi të mërkurën kompania mëmë e Dice, EA. Data e lëshimit të lojës është shtyrë nga 22 tetor deri më 19 nëntor.

“Ndërtimi i brezit të ardhshëm të Fushës së Betejës gjatë një pandemie globale ka krijuar sfida të paparashikuara për ekipet tona të zhvillimit,” tha Oskar Gabrielson, studio GM në Dice në një deklaratë në emër të ekipit të Battlefield 2042. “Duke pasur parasysh shkallën dhe shtrirjen e lojës, ne kishim shpresuar se ekipet tona do të ktheheshin në studiot tona së bashku ndërsa ne shkonim drejt nisjes. Me kushtet e vazhdueshme që nuk lejojnë që kjo të ndodhë në mënyrë të sigurt, dhe me gjithë punën e madhe që ekipet po bëjnë nga shtëpia, ne mendojmë se është e rëndësishme të marrim kohë shtesë për të realizuar vizionin e Battlefield 2042 për lojtarët tanë. “

Sidoqoftë, Gabrielson tha gjithashtu se lajmet në lidhje me beta-në e ardhshme të lojës do të ndahen më vonë këtë muaj, kështu që ju mund të keni një shans për të provuar lojën përpara fillimit të shtyrë së shpejti.

Fusha e betejës 2042 është loja e fundit që është shtyrë pjesërisht për shkak të vështirësive të krijuara nga pandemia. Shembuj të tjerë përfshijnë The Last of Us Pjesa II, e cila u vonua me rreth një muaj në vitin 2020; Halo Infinite, i cili u vonua nga lëshimi i tij origjinal në Nëntor 2020 që do të përkonte me fillimin e Xbox Series X / S; dhe PS5 ekskluzive Deathloop, e cila u lëshua të martën pas dy vonesave të lidhura me COVID-19.