Samsung më në fund kujtohet që ju në fakt keni paguar për telefonin tuaj dhe fillon të tërheqë reklamat nga aplikacionet e tij

foto

Ne jemi ankuar për reklamat në telefonat inteligjentë të Samsung për një kohë tani, dhe ne jemi larg nga të vetmet. Një kompani që shet pajisje me çmim të mirë në shenjën katër shifrore nuk duhet të rrëmbejë ekranin tuaj, veçanërisht në shërbimet e nivelit të sistemit si dialer. Fatmirësisht, reklamat më në fund kanë filluar të zhduken nga pajisjet, duke filluar me disa nga aplikacionet më të prekura të kompanisë.

Në gusht, ne mësuam se Samsung kishte planifikuar të hiqte reklamat në aplikacionet dhe shërbimet e tij, kryesisht falë ankesave nga punonjësit e pakënaqur me softuerin e tyre të populluar me spam. Ndërsa është zhgënjyese të mësosh se ankesat e përdoruesve-prej të cilave ka kaq shumë-nuk ishin të mjaftueshme për të nxitur një nga prodhuesit më të suksesshëm të telefonave për të përmirësuar përvojën e tij të përdoruesit përfundimtar, është një lehtësim të mësosh se çfarë po bëhet pavarësisht.

Sipas TizenHelp, një menaxher i Forumeve të Komunitetit Samsung në Korenë e Jugut ka konfirmuar se reklamat janë hequr nga aplikacioni i saj Health. Megjithë njoftimin e lokalizuar, duket se reklamat po zhduken edhe në rajone të tjera, përfshirë Shtetet e Bashkuara dhe Mbretërinë e Bashkuar. Flamujt e mëparshëm të dukshëm në Samsung Pay dhe Weather janë zhdukur gjithashtu nga aplikacionet e tyre përkatëse.

It’sshtë një ndryshim domethënës për një kompani që, as një vit më parë, po u kërkonte përdoruesve të zgjedhin ndjekjen e vendndodhjes për të përmirësuar reklamat brenda aplikacionit. Shpresojmë, ndonjë nga aplikacionet e Samsung që ende përmbajnë reklama do të ndjekë shembullin gjatë muajve të ardhshëm. Telefonat inteligjentë – madje edhe pajisjet buxhetore – janë shumë të shtrenjta për përdoruesit që të detyrohen të përballen me një përvojë më të ulët.