iPhone 14 Pro i Apple dhe iPhone 14 Pro Max mund të kenë një përmirësim të madh të hapësirës ruajtëse

foto

Telefonat inteligjentë iPhone 13 të Apple kanë dalë në treg për një javë, por tashmë ka zëra dhe rrjedhje në lidhje me gjeneratën e ardhshme të iPhone 14 dhe disa nga përmirësimet e tij më të pritura. Për anijet e saj të reja, kompania me bazë në Cupertino supozohet se planifikon të përmirësojë konfigurimet e ruajtjes në dispozicion duke përfshirë një kapacitet masiv të magazinimit të nivelit të lartë që zakonisht gjendet vetëm në fletore.

Sipas një artikulli nga MacRumors, një uebfaqe kineze e skicuar pret që Apple të lëshojë një konfigurim të iPhone 14 Pro me 2TB hapësirë ​​të brendshme. Në krahasim me iPhone 13 Pro të lëshuar së fundmi, i cili për herë të parë ofrohet me 1TB hapësirë ​​ruajtëse, kjo do të nënkuptonte një dyfishim të kapacitetit të konfigurimit të tij më të madh të ruajtjes. Magazinimi shtesë sigurisht që do të ishte i dobishëm për skedarët e mëdhenj video ProRes që mund të mbushin shpejt hapësirën ruajtëse të iPhone 13 Pro brenda pak minutash.

Ky azhurnim spekulativ i ruajtjes supozohet se është bërë i mundur nga kalimi i Apple në ruajtjen moderne të flash flash QLC. Një thashethem i mëparshëm i DigiTimes gjithashtu e kishte parashikuar këtë ndryshim, por nuk përmendi ekzistencën e një modeli 2TB. Në fund, një iPhone i mundshëm 14 Pro Max me 2 TB hapësirë ​​ruajtëse pothuajse me siguri do të thyejë rekordin për iPhone -in më të shtrenjtë ndonjëherë, duke pasur parasysh se iPhone 13 Pro Max me 1TB hapësirë ​​ruajtëse tashmë kushton 1.599 dollarë amerikanë në Amazon.