BEATS FIT PRO: AirPods sportivë dhe me kualitet më të mirë

foto

BeatsBeats ka qenë i zënë. Pas lëshimit të Studio Buds në fillim të këtij viti, sot marka në pronësi të Apple është rikthyer me kufjet më premium pa tel Beats Fit Pro. Është e pazakontë të shohësh dy produkte krejtësisht të reja nga Beats në një vit të vetëm, por ndoshta kompania po përpiqet të tregojë se nuk është ulur duarkryq dhe duke luajtur fyellin e dytë ndaj AirPods dhe AirPods Pro të Apple. Nëse ndonjë gjë, Pro 200 $ Fit demonstrojnë se Beats ka gjetur fokusin e saj.

Fit Pro janë një palë kufje me dizajn të mrekullueshëm që integrojnë teknologjinë më të mirë të Apple. Ata kanë anulim aktiv të zhurmës që është në të njëjtin nivel me AirPods Pro. I njëjti audio hapësinor me gjurmim dinamik të kokës. I njëjti EQ adaptiv. Ata madje kanë sensorin e ri të zbulimit të lëkurës që sapo debutoi në AirPods të gjeneratës së tretë. Ka pasur shumë pyetje rreth asaj se ku përshtatet Beats në planet afatgjata të Apple, dhe ndërsa një produkt i vetëm nuk mund të japë një përgjigje për këtë, Fit Pro janë dëshmi e fortë se kjo markë nuk po shtyhet në asnjë kohë. së shpejti.

Kur rishikova Studio Buds, vlerësova ambicien e tyre dhe përpjekjen e Beats për t’u kujdesur për përdoruesit e Android po aq sa pronarët e iPhone. Por, pavarësisht nga komoditeti i tyre i madh, tingulli i mirë dhe dizajni kompakt, ato kufje kishin disa veçori kryesore që mungonin dhe ranë paksa në ekzekutim. Jo kështu me Beats Fit Pro. Ata janë pikërisht ato që do të dëshironit të ishin.

Këto janë kufjet më të mira që Beats ka bërë ndonjëherë.

Siç e shpjegon Beats, Fit Pro kanë për qëllim të mbushin një boshllëk në formacionin e tij midis Studio Buds dhe Powerbeats / Powerbeats Pro. Majat e tyre të krahëve i bëjnë ata më të gatshëm për palestër sesa Studio Buds, por ato nuk shkojnë aq larg sa të përfshijnë grepa të firmës së Powerbeats që mbështillen rreth veshëve tuaj. Unë kam miq vrapues maratonë që betohen për veshët dhe thonë se asgjë nuk i afrohet atij stabiliteti për aktivitet të fuqishëm. Por Beats mendon se ka gjetur një alternativë të shkëlqyeshme me Fit Pro – të gjitha në një dizajn që është shumë më kompakt, i lehtë dhe komod se Powerbeats.

Fit Pro vijnë në një rast që është në thelb një version i miniaturizuar i kasës Powerbeats Pro. Ashtu si me to, nuk ka karikim me valë – një lëshim shumë zhgënjyes me këtë çmim – por rasti të paktën përdor USB-C në vend të Lightning. Një pengesë e gjatë me Powerbeats Pro është se ato mund të jenë të vështira me karikimin nëse nuk i vendosni ato në kasë ashtu siç duhet. Gurpat e veshëve të tyre e bëjnë të lehtë për ta bërë këtë gabim, dhe në shumë raste kam shkuar t’i përdor ato vetëm për të gjetur njërën kufje të ngarkuar plotësisht dhe tjetrën të kulluar plotësisht. Jam i lumtur të them se kjo nuk është diçka për të cilën duhet të shqetësohesh me Fit Pro: secila kufje bie në djepin e saj me një tërheqje magnetike qetësuese dhe kam përjetuar dështime zero karikimi. Kapaku ka pak më shumë lojë nga sa do të doja, por mund të jem i kujdesshëm për këtë lloj gjëje.

Sa i përket sythave, ato kanë një pamje unike falë majave të tyre të përhershme dhe të lakuara të krahëve. Beats i shet ato në të zezë, gri, të bardhë dhe vjollcë rozë. Grija dhe vjollca kanë marrë reagimet më të mira mes stafit të Verge. Me 5,6 gram për kufje, ato peshojnë pak më të rëndë se AirPods Pro, por më të lehta se disa sytha të përshtatur për fitnes si Jaybird Vista 2s. Sythat e rinj Jabra Elite 7 Active janë 5,5 gram më të lehta. Pavarësisht, Beats janë jashtëzakonisht të rehatshëm dhe gjithashtu kanë mikroventurë për të lehtësuar akumulimin e presionit të veshit.

Beats është shumë krenar për atë se sa shumë është ngjeshur në Fit Pro, të cilat kanë mbylljen më të vogël të kompanisë deri më tani – pa llogaritur majat e krahëve, padyshim. Ato përmbajnë 30 për qind më shumë komponentë sesa Buds Studio dhe transduktori është 15 për qind më i madh. Tre madhësi të majave të veshëve silikoni vijnë në kuti, së bashku me një kabllo të shkurtër USB-C.

Por çfarë ndodh me ato majat e krahëve? Ato kanë për qëllim të ndihmojnë kufjet e kufjeve të qëndrojnë të vendosura. Por kam zbuluar se në disa kufje, si p.sh. Pixel Buds i gjeneratës së dytë, këto majat e krahëve dhe mpirjet mund të shkaktojnë parehati sa më gjatë t’i vishni, kështu që ka padyshim një rrezik që Beats t’i bëjë ato pjesë të përhershme të dizajnit. Por kompania thotë se djersiti detajet mbi formën dhe materialin e krahut. Dhe pas disa ditësh të kaluara duke testuar Fit Pro – shpesh për disa orë në të njëjtën kohë – nuk kam vënë re ndonjë dhimbje. Maja e krahut është mjaft fleksibël dhe fleksibël, saqë nuk e shtyp në konka të veshit tuaj në një mënyrë të bezdisshme. Do ta ndjeni atje gjatë dëgjimit të zgjatur, mos më keqkuptoni, por më së shumti prodhon pak kruajtje në vend të acarimit më serioz. Dhe mund ta lehtësoni këtë vetëm duke rregulluar kufjet.

Beats thotë se ka krijuar majat e krahëve për “çdo vesh që mund të imagjinohet”, por veshët janë të gjithë të ndryshëm dhe gjithmonë do të ketë përjashtime. Thënë kështu, lejova disa njerëz të provonin Fit Pro dhe madje edhe ata me veshë të vegjël mund të gjenin një mënyrë për ta bërë majën e krahut të funksionojë për ta dhe thanë se kjo rezultoi në një përshtatje të përgjithshme më të qëndrueshme. Ata e kaluan testin e palestrës dhe nuk u liruan as pak gjatë vrapimeve me intensitet të lartë. Ata gjithashtu qëndruan brenda ndërsa hanin, diçka që është një sfidë për shumë kufje. Fit Pro vlerësohet IPX4 për rezistencën ndaj ujit dhe djersës, e cila është e përshtatshme për qëllime stërvitjeje, por nën IP57 të sythave më të fundit aktivë të Jabra.

Ashtu si Studio Buds, këto kanë një buton të këndshëm dhe të klikuar “b” në secilën kufje me skemën e zakonshme të kontrollit: shtypni një herë për të luajtur / ndalur / përgjigjur thirrjes, dy herë për të kaluar te pjesa tjetër dhe tre herë për t’u kthyer prapa. Por ka një gjë interesante: për herë të parë, ju mund të rimarrëni një shtypje të gjatë për të rregulluar volumin në vend që të ndërroni anulimin e zhurmës ose të thërrisni Siri. Kjo mund të bëhet direkt në menynë e cilësimeve të iOS dhe është diçka që nuk mund ta bëjë AirPods Pro, as Beats Studio Buds. Më pëlqen të kem opsionin, edhe nëse përfundova duke qëndruar me parazgjedhjet. Sillni atë aftësi rimarrëveshjeje në kufjet tuaja të tjera, Apple.

Beats ka pajisur kufjet e tij më të fundit me drejtues 9,5 mm dhe ato prodhojnë cilësi tingulli shumë të kënaqshme që unë do ta renditja mbi AirPods Pro. Ky nuk është basi i fryrë Beats i vjetër: kompania e hodhi atë reputacion shumë kohë më parë. Sythat Fit Pro mund të kenë pak më pak bum dhe zhurmë të përgjithshme sesa Powerbeats Pro, në fakt, por duke kaluar mbrapa dhe mbrapa midis të dyjave, ishte afër – dhe unë preferova tingullin më të rafinuar të sythave më të rinj. Nëse ka një dobësi që kam vënë re, është vëllimi maksimal. Profesionistët e Fit duket se kanë një tavan vëllimi më të ulët se disa nga konkurrentët e tyre, kështu që nëse prireni t’i nxisni gjërat për motivim gjatë një rutine vrapimi ose fitnesi, mund të jeni të dëshpëruar.

Beats vëren se shumë funksione të tjera – ANC, modaliteti i transparencës, konfigurimi me një hap, audio hapësinore e Apple Music (minus gjurmimin e kokës) – funksionojnë po aq mirë në Android sa në iOS. Do t’ju duhet aplikacioni Beats për disa gjëra si personalizimi i kontrollit dhe statusi më i detajuar i baterisë. Studio Buds mbështeti veçorinë amtare Fast Pair të Android, por Pro Fit jo. Kjo nuk është për t’u habitur duke pasur parasysh se ka edhe një herë silikon Apple brenda. Por kjo do të thotë se ka një shtresë shtesë të paprekshmërisë kur përdorni Fit Pro brenda ekosistemit të Apple. Ju mund të arrini pjesën më të madhe të rrugës atje në Android, por jo plotësisht.

Siç e përmenda më herët, Fit Pro në thelb kanë të njëjtin sistem të anulimit të zhurmës si AirPods Pro – i mundësuar gjithashtu nga çipi H1. Performanca midis të dyjave është pak a shumë identike dhe modaliteti i transparencës tingëllon i natyrshëm këtu në të njëjtën mënyrë që tingëllon te Pro (me të njëjtat efekte zanore kur kaloni midis modaliteteve). Kur ANC është i fikur, Beats i referohet kësaj si modaliteti “Adaptive EQ”. Këtu do të keni jetëgjatësinë më të mirë të baterisë: shtatë orë riprodhim të vazhdueshëm dhe deri në 30 orë duke përfshirë rimbushjet e kasës. Përdorimi i ANC ose transparencës i zvogëlon këto shifra përkatësisht në gjashtë orë dhe 27 orë, kështu që nuk po humbisni shumë pavarësisht se si i përdorni sythat. Beats thotë se do të keni një orë riprodhim (me ANC) nga një fikje e shpejtë pesë-minutëshe, dhe rimbushja e plotë e të dy kufjeve dhe kasës zgjat rreth 90 minuta.

Sythat Fit Pro përfshijnë gjithashtu sensorin e ri të Apple për zbulimin e lëkurës, i parë për herë të parë në AirPods më të fundit, për luajtje / pauzë më të saktë automatike kur hiqet nga veshët tuaj. Ky sensor mund të tregojë dallimin midis lëkurës dhe kufijve të tjerë të ngushtë si xhepat e pantallonave, kështu që kufjet e veshit kanë më pak gjasa të rifillojnë të luajnë kur nuk i dëshironi.

Performanca e thirrjeve zanore është mjaft e mirë, por është më pak se AirPods. Nëse mbani vetëm një nga kufjet, tre mikrofon përdoren për thirrjet zanore. Kur të dy kufjet janë në përdorim, sistemi i zërit përdor pesë mikrofon. Fit Pro përdor mikrofonin për formimin e rrezeve dhe algoritmet e zbulimit të zërit për të ndihmuar në izolimin e zërit tuaj nga trazirat në sfond. Bashkëpunëtorët e mi më dëgjuan me zë të lartë dhe qartë në telefonatat e Zoom, dhe njerëzit me të cilët bisedova në telefon thanë se tingëllova mirë, ndonëse pak më pak i theksuar si kur përdor AirPods.

Fit Pro-të e kalojnë me sukses gjilpërën mes kufjeve të përditshme dhe atyre të fokusuara në fitnes. Ata janë objektivisht një zgjedhje më e mirë se AirPods Pro për stërvitje dhe vrapim, dhe gjithashtu trajtojnë dëgjimin më të rastësishëm në mënyrë të barabartë. Ato përmirësohen me anulimin e dobët të zhurmës që tërhoqi zvarrë Studio Buds dhe ata rivendosin arsenalin e plotë të truket e ekosistemit të Apple. Ato sjellin gjithashtu veçori që Beats i la jashtë herën e fundit, si zbulimi në vesh. Bërja e majave të krahëve pjesë e dizajnit bazë ishte një kumar dhe pa dyshim do të ketë raste kur ky vendim shkakton probleme për disa njerëz. Gjithçka që mund të them është se këto janë ndër këshillat më të rehatshme të krahëve që kam pasur ndonjëherë në veshët e mi – dhe ato ia dalin me qëllimin e tyre për të mbajtur Fit Pro të kyçur në vend.

Nëse tashmë zotëroni një grup AirPods ose keni blerë Studio Buds në fillim të këtij viti, këto nuk janë të domosdoshme. Por nëse keni kërkuar diçka të denjë për të zëvendësuar Powerbeats Pro tuaj, Beats Fit Pro mund të jetë thjesht bileta. Ata janë AirPod Pro sportiv që shumë njerëz kanë pritur.