Apple dëshiron që iPhone të zbulojë përplasjet e makinave dhe të telefonojë automatikisht urgjencën

foto

Duke filluar nga viti i ardhshëm, përdoruesit e iPhone që janë në një aksident automobilistik mund të telefonojnë automatikisht 911.

Apple Inc. planifikon vitin e ardhshëm të nxjerrë në treg një veçori produkti të quajtur “zbulimi i përplasjeve” për iPhone dhe Apple Watches, sipas dokumenteve të shqyrtuara nga The Wall Street Journal dhe njerëzve të njohur me këtë veçori.