Si hakerat përdorin LED për të spiunuar nga 100 metër larg

Nëse menduat se hakerat të ishin në gjendje të përdorin ndonjë llambë të zakonshme për të spiunuar bisedat tuaja nga 80 metra larg ishte gjeniale, prisni derisa të shihni se çfarë kanë dalë tani.

Studiuesit e sigurisë nga njësia kibernetike në Universitetin Ben-Gurion të Negev në Izrael kanë një rekord të mirë të të menduarit në fushën e majtë në lidhje me përgjimin e bisedave tuaja. Harrojeni shkeljen e privatësisë tuaj duke komprometuar fjalëkalimet për të hyrë në rrjetet tuaja, ose përdorimin e dobësive në softuerin ose sistemin tuaj operativ. Dhe nëse mendoni se qasja fizike në altoparlantët tuaj të zgjuar, ose në shumicën e çdo altoparlanti, kërkohej për të dëgjuar audion që transmetohej, do të kishit gabuar edhe atje.

Siç është raportuar për herë të parë nga Ars Technica, këta hakerë kanë zhvilluar një kthesë të re në teknikën e vjetër ushtarake, të njohur me emrin e koduar të Agjencisë së Sigurisë Kombëtare të TEMPEST, të spiunimit përmes përdorimit të emanacioneve që rrjedhin. Nga këto, aftësia për të përgjuar me anë të një mikrofoni lazer të rrezatuar në një dritare të përdorur gjatë epokës së Luftës së Ftohtë është ndoshta më e raportuara.

Kjo ka të metën e të qenit një sulm aktiv, me atë rreze lazeri që duhet të ndriçojë sipërfaqen dhe kështu të jetë e hapur për zbulim të lehtë. Metodologjia e sapo raportuar e mbikëqyrjes, megjithatë, është natyrë pasive.

Studiuesit pohojnë se Glowworm është një klasë e re e sulmit TEMPEST: një me aftësinë për të rikuperuar tingullin nga analiza e ‘burimeve optike’ nga treguesi i fuqisë LED të një pajisjeje. E padukshmja për syrin e lirë që dridhet nga LED -të e energjisë, luhatjet e vogla në intensitetin e asaj drite të shkaktuar nga ndryshimet e vogla të tensionit në altoparlantët ose shpërndarësit USB me të cilët janë lidhur, gjatë daljes së audios. Metodologjia u testua në altoparlantë të zgjuar dhe altoparlantë të dedikuar për PC me sukses ku LED -të u lidhën drejtpërdrejt me linjën e energjisë pa asnjë masë për të kundërshtuar korrelacionin midis intensitetit të LED dhe konsumit të energjisë.

Për të hequr qafe këtë sulm që shkatërron privatësinë “thjesht” kërkon përdorimin e një sensori elektro-optik të bashkangjitur në një teleskop. Pasi kjo të jetë drejtuar në fuqinë LED të synuar, nga distanca deri në 100 metra larg, sinjali optik mund të merret mostër. Pastaj, një proces transformimi optik-audio (OAT) rimëkëmbet sinjalin akustik origjinal dhe vetë bisedën.