Shtëpitë Marsiane do printohen në 3D

foto

Agjencia amerikane do të zgjedhë katër vullnetarë, të cilët do të paguhen për të marrë pjesë në misionin e simuluar të eksplorimit marsian.

Icon është një kompani që ndërton pa probleme ndërtesa në vend pa pasur nevojë të bashkojë njësitë individuale.

Printeri 3D i kompanisë, i njohur si Vulcan, do të nxjerrë shtresa çimentoje për të simuluar një Mars realist. Habitati synon të informojë dhe mbështesë shëndetin dhe performancën e ekuipazhit për misionet e ardhshme.

Shtëpitë e printuara 3D po bëhen gjithnjë e më popullore. Ato ndërtohen shpejt, dhe në disa raste, duhen vetëm disa orë për të printuar një shtëpi.

Në vitin 2019, Icon u bashkua me New Story, një organizatë jofitimprurëse për strehim me seli në San Francisko për të prodhuar një shtëpi të vogël 350 metra katrorë, e cila mori vetëm 48 orë për t’u ndërtuar.

“Ne donim të zhvillonim analogun më besnik të mundshëm për të ndihmuar në ëndrrën e njerëzimit për t’u zgjeruar në yje,” tha Jason Ballard, bashkëthemelues dhe CEO i Icon.

Qendra Hapësinore Johnson përshkruhet si një qendër e aktivitetit të fluturimeve njerëzore në hapësirë. Rezultatet nga misionet analoge të bazuara në tokë që zhvillohen këtu ndihmojnë NASA-n të përgatitet për sfidat e jetës reale të eksplorimit të hapësirës.

Katër lagje private të ekuipazhit do të vendosen në njërin skaj të strukturës, ndërsa një dhomë trajtimi dhe stacioni robotësh do të bazohen në tjetrin. Një zonë rekreative dhe kuzhinë do të ulen në mes.

Stacionet e punës, stacionet mjekësore dhe stacionet e rritjes së ushqimit do të vendosen brenda habitatit.

Kjo është krijuar për të theksuar përvojën unike të secilës zonë dhe për të shmangur monotoninë hapësinore dhe lodhjen e anëtarëve të ekuipazhit.

Kjo do të lejojë anëtarët e ekuipazhit të riorganizojnë habitatin sipas nevojave të tyre të përditshme.

Këto veçori kanë për qëllim të ndihmojnë në rregullimin e rutinës së përditshme, ritmin cirkadian dhe mirëqenien e përgjithshme të anëtarëve të ekuipazhit.

Krijimi i habitatit marsian ka treguar se printimi 3D në shkallë ndërtimi është një pjesë thelbësore e mjeteve njerëzore në Tokë, si dhe për të shkuar në hënë dhe Mars, shtoi Ballard.

Ata nuk duhet të jenë të prirur ndaj sëmundjeve të lëvizjes. Kandidatët gjithashtu duhet të jenë të gatshëm për të ngrënë një dietë të ngjashme me fluturimin hapësinor të siguruar gjatë misionit analog.