Si të përdorni Tabelën e Hartografisë në Minecraft

foto

Eksplorimi është një mekanik kryesor i Minecraft, dhe Tabelat e Hartografisë mund të sigurojnë që lojtarët të mos humbasin në botët e tyre masive.

Tabela e Hartografisë, e përdorur nga lojtarët dhe fshatarët, u lejon atyre të krijojnë dhe përmirësojnë hartat.

Duke marrë parasysh madhësinë e shumicës së farave të Minecraft, padyshim që nuk dëmton të kesh disa harta në dorë për të gjetur rrugën dhe për t’u kthyer në pikat e interesit në kohët e mëvonshme.

Edhe pse krijimi i hartave është mjaft i thjeshtë, përmirësimi i tyre përmes përdorimit të Tabelës së Hartografisë mund t’i bëjë ato edhe më të dobishme.

Për më tepër, lojtarët në botët me shumë lojtarë në Minecraft: Bedrock Edition kanë qasje në disa funksione shtesë me këtë bllok pune në krahasim me Java Edition.

Përveç gjetjes së tyre në fshatra, lojtarët e Minecraft mund të krijojnë Tabelën e tyre të Hartografisë duke përdorur katër dërrasa druri të çdo lloji dhe dy copa letre si materiale në Menunë e Artizanatit.

Mos u shqetësoni për përputhjen e dërrasave pasi të gjitha do të funksionojnë, edhe nëse ato përzihen dhe përputhen.

Pasi të krijohen dhe vendosen, lojtarët kanë disa opsione në menunë e Tabelës së Hartografisë.

Përveç përdorimeve të tij për lojtarët, fshatarët e Minecraft mund të konvertohen në profesionin e hartografisë duke përdorur këtë bllok. Si hartograf, fshatarët mund të shkëmbejnë lojtarë me pajisje hartografike si letër, xhami dhe busulla për Emeralds.

Lojtarët gjithashtu mund t’i japin këto materiale Hartografit në këmbim të disa Emeralds gjithashtu.

Një hartograf mund të ndihmojë që lojtarët të mos kenë materiale për të krijuar hartat që dëshirojnë kur nisen për të eksploruar farën e tyre të Minecraft.