Si ta mbrojmë planetin tonë nga një asteroid vrasës?

foto

Kjo ndodhi me dinosaurët dhe mund të ndodhë me ne nëse nuk jemi të përgatitur: një asteroid vrasës. Mijëra meteoritë bombardojnë tokën çdo vit.

foto

Shumica e tyre shkaktojnë pak shkatërrim, por NASA e di se rreziku i një asteroidi që shkatërron tokën që shkon drejt nesh është një shqetësim i vërtetë. Hapi i parë i madh përpara në një plan për të mbrojtur planetin është programi DART.

foto

Gjatë misionit të parë të këtij lloji, një anije kozmike u përplas me një asteroid për ta larguar atë nga orbita. Për Realitetin e Ri, Su-Ling Goh shikon atë që u mësua nga misioni DART dhe se si shkencëtarët kanadezë po ndihmojnë programin e mbrojtjes planetare të NASA-s.