Si të aktivizoni RemoteDesktop në Windows 11

foto

Dëshironi të përdorni desktopin tuaj Windows 11 në një dhomë tjetër brenda shtëpisë tuaj? Në vend që të ecni atje, mund ta përdorni atë nga distanca nga telefoni ose tableti juaj. Por së pari, duhet të aktivizoni Desktopin në distancë në kompjuterin tuaj.

Mund të përdorni veçorinë e Desktopit të Largët në Windows 11 për t’u lidhur dhe për të hyrë në kompjuterin tuaj duke përdorur një mjet të qasjes në distancë. Pas kësaj, ju mund të kryeni detyra të thjeshta si kontrollimi i shkarkimeve, instalimeve të aplikacioneve, apo edhe kopjimi i skedarëve nga kompjuteri juaj.

Ne rekomandojmë përdorimin e Desktopit të Largët vetëm në rrjetin tuaj shtëpiak me Autentifikimin e Nivelit të Rrjetit, i cili vepron si një shtresë e sigurt hyrjeje në nivelin e rrjetit. Kështu që do t’ju duhet të përdorni fjalëkalimin e llogarisë tuaj të përdoruesit të Windows për të vërtetuar veten në rrjet para se të keni qasje në kompjuterin në distancë.

Për të filluar, klikoni butonin “Fillimi” dhe zgjidhni “Cilësimet” nga aplikacionet e fiksuara. Përndryshe, shtypni Windows+i në tastierën tuaj për të nisur shpejt aplikacionin Cilësimet.

Zgjidhni “System” në shiritin anësor dhe zgjidhni “Remote Desktop” nga ana e djathtë.

Zgjidhni “Po” në kërkesën e Kontrollit të Llogarisë së Përdoruesit (UAC) dhe klikoni butonin “Konfirmo” në dritaren që hapet.

Kontrolloni kutinë për “Kërkoni që pajisjet të përdorin lidhjen e vërtetimit të nivelit të rrjetit (rekomandohet)”. Pasi të aktivizoni këtë opsion, do t’ju duhet të shtoni fjalëkalimin e llogarisë së përdoruesit të Windows të kompjuterit në distancë për të vërtetuar veten në rrjetin lokal. Vetëm pas vërtetimit të suksesshëm do të shihni ekranin e hyrjes në Windows.

Zgjidhni “Po” në kërkesën e UAC dhe zgjidhni butonin “Konfirmo” për të mundësuar atë shtresë shtesë të sigurisë për përdorimin e Desktopit në distancë.