Google Files ‘Smart Storage’ fshin automatikisht nga telefoni juaj, mediat e ruajtura ne Cloud

foto

Google Photos mund të kushtojë më shumë tani, por ende mbetet një nga shërbimet më të mira rezervë për pastrimin e hapësirës ruajtëse në telefonin tuaj dhe kopjimin e fotografive dhe videove tuaja në re. Tani, aplikacioni Google Files mund të fshijë automatikisht mediat nga telefonat inteligjentë Pixel që tashmë janë rezervuar me një veçori të quajtur “Smart Storage”.

Duke filluar tani te telefonat Pixel përmes aplikacionit Files by Google, “Smart Storage” arrin një detyrë mjaft të thjeshtë. Kur aktivizohet, funksioni do të fshijë automatikisht fotot dhe videot e ruajtura në telefonin tuaj nëse ato janë rezervuar tashmë në Google Photos.

Këto skedarë fshihen plotësisht nga telefoni juaj kur përdoret kjo veçori, por jo menjëherë pasi të jenë rezervuar. Përkundrazi, funksioni do të presë 60 ditë pasi fotografia/video të merret dhe ngarkohet në Google Photos. Veçanërisht, gjithashtu, kjo veçori është e fikur si parazgjedhje.

E rëndësishmja, kjo veçori duket të jetë e disponueshme vetëm në telefonat Pixel për momentin, pasi ne nuk po e shohim veçorinë në pajisjet Samsung që përdorin aplikacionin Files by Google, por ne po e vëzhgojmë atë duke u përhapur gjerësisht në pajisjet Pixel. Uncleshtë e paqartë nëse funksioni do të vihet në dispozicion për telefonat e tjerë Android me kohë, por mund të jenë ditë të hershme në këtë pikë. Google lidhet me një faqe mbështetëse që nuk është ende e hapur. Ne po shohim gjithashtu dëshmi se kjo mund të jetë një veçori e varur nga Android 12.