Si të bëni një instalim të pastër të Windows 11

foto

Dëshironi të dini se si të bëni një instalim të pastër të Windows 11, përpara publikimit të tij më vonë këtë vit? Zgjidhja e dukshme është të regjistroheni për Programin Windows Insider dhe të shkarkoni ndërtimin e fundit që Microsoft e vë në dispozicion përmes Windows Update.

Sidoqoftë, kjo metodë ju lejon vetëm të azhurnoni në Windows 11 nga instalimi juaj aktual i Windows 10. Megjithëse azhurnimi ruan të gjithë skedarët, cilësimet dhe programet tuaja, kjo gjithashtu do të thotë që çdo hedhurinë, hyrje e prishur e regjistrit dhe çështje të performancës do të transferohen në konfigurimin tuaj të ri.

Në të kundërt, kryerja e një instalimi të pastër, ju jep një fillim krejt të ri me Windows 11 dhe siguron që të funksionojë sa më mirë që të jetë e mundur. Ju ose mund të instaloni sistemin e ri operativ në një kompjuter rezervë, ose në një ndarje në hard diskun tuaj aktual, kështu që nuk do të mbishkruani skedarë të rëndësishëm ose të humbni hyrjen në Windows 10.

Ka pasur shumë polemika në lidhje me kërkesat e Windows 11, me Microsoft që gjykon se shumë procesorë nuk janë në përputhje me sistemin e ri operativ. Lajmi i mirë është se lëshimet paraprake të Windows 11 mund të instalohen pavarësisht nga kufizimet dhe do të funksionojnë për momentin, të paktën.

Këtu do të shpjegojmë se si të anashkaloni Programin Windows Insider dhe të shkarkoni versionin më të fundit të Windows 11 për ta pastruar instalimin në PC tuaj. Ju as nuk do të duhet të futni një çelës produkti Windows.

E vetmja mënyrë zyrtare për të testuar makinën Windows 11 është regjistrimi në Windows Insider Program dhe azhurnimi nga Windows 10. Microsoft ende nuk ka lëshuar skedarë ISO të sistemit të ri operativ që mund të shkarkohen dhe instalohen individualisht.

Për fat të mirë, nëse doni të pastroni instaloni Windows 11, është e mundur të shkarkoni ISO-të e ndërtimeve më të fundit të pamjes paraprake nga një faqe në internet e një pale të tretë të quajtur UU Dump. Ky është një burim i sigurt, i besueshëm dhe as nuk keni nevojë të regjistroheni në sit.

Pasi të keni shkarkuar ndërtimin më të fundit të Windows 11, do t’ju duhet të instaloni skedarët e kërkuar për të krijuar një imazh të diskut ISO të sistemit operativ. Paketa që shkarkuat nga UU Dump do të bëjë punën e vështirë për ju.

Këtu shpjegojmë se si të kryeni procesin e krijimit të ISO dhe pse do të duhet të jeni të duruar për të instaluar pastër të Windows 11.