Wear OS 3 është OS i ri Google-Samsung dhe TicWatch 3 e merr atë të parin në 2022

foto

Ne kemi qenë jashtëzakonisht kurioz se çfarë do të dalë nga bashkëpunimi i sistemit operativ të orëve inteligjente Google dhe Samsung që kur u njoftua në Google IO 2021. Shumica e karakteristikave të tij janë ende në errësirë, por më në fund, ne kemi një emër: OS do të quhet … Vishni OS 3.

Po, Google ka ndjekur softuerin e saj aktual, Wear OS 2, me Wear OS 3. logjik, por me emër shumë të ulët. Postimi zyrtar në blog që njofton lëvizjen nuk kishte shumë gjëra për të ndarë në lidhje me atë që po vjen në ‘platformën e re të unifikuar. , ‘siç e quante më parë Google sistemin operativ të sintetizuar. Por postimi zbuloi që data e lëshimit të Wear OS 3 do të ishte ca kohë në ‘mesin e gjysmës së dytë të vitit 2022’.

Mirë, mbase Google thjesht po e bën mirë – në fund të fundit, Samsung mund të ketë ngacmuar Samsung Galaxy Watch 4, por nuk ka premtuar plotësisht se do të zbulohet gjatë ngjarjes së tij të ardhshme Samsung Unpacked në 11 Gusht. Por, cfarë janë shanset që ora inteligjente tjetër e nivelit të lartë Samsung të mos përdor ‘platformën e unifikuar’ që kompania u bashkua me Google për të ndërtuar?

Po kështu, ne do të ishim shumë të befasuar nëse Google Pixel Watch ende i pakonfirmuar nuk do të ekzekutonte Wear OS 3. Ne kemi dëgjuar disa thashetheme që sugjerojnë se ai mund të nisë më vonë këtë vit së bashku me Google Pixel 6. Padyshim, duhet që Google të mos nxjerr një nga zbulimet më të mëdha të vitit, por tani ne dyshojmë se çfarë softueri do të ekzekutojë – kur (ose nëse) nis.

Por ne jemi kuriozë pse Google nuk do të njoftojë gjithashtu se ora inteligjente Fitbit premium që ngacmoi në Google IO 2021 do të ekzekutonte Wear OS 3, veçanërisht pasi ata deklaruan qartë se do të ekzekutonte programin Wear OS. Ndoshta kjo do të thotë që data e lëshimit të kësaj ore është shumë larg në të ardhmen për tu përmendur edhe tani, që të mos punojë vetë media në teknologji në ndonjë përmendje të saj … ah, shumë vonë.