GPU-ja Amazon thuhet se po mund GPU-në 1500 dollarë të Nvidia

foto

Më herët gjatë ditës, një përfaqësues i shërbimit të klientit Amazon pranoi një problem me “Serinë Nvidia RTX 3090 & Përdorimi 100% GPU” në një post në forum. Zhvilluesi rekomandon të fikni “anulimet në cilësimet e drejtuesit”, por i vetmi udhëzim specifik që jepet është të vendosni “Max Frame Rate” në “Off” në panelin e kontrollit Nvidia (gjendja e tij e paracaktuar) dhe të mbështeteni në kornizën në lojë opsioni i kufizimit të normës.

Histori origjinale: Beta e mbyllur për Amazon New World MMO sapo doli drejtpërdrejt dje, dhe sot ka raporte të shumta që po vret disi kartat grafike GeForce RTX 3090.

Ky është hardueri që është i vështirë për t’u zëvendësuar tani.

Softueri nuk duhet të jetë në gjendje të vrasë vetëm një pjesë të teknologjisë në vitin 2021. Ka për qëllim të ketë një tërësi kasafortash dështimi të ndërtuara në pajisjen tuaj, të cilat duhet ta ndalojnë atë të mbinxehet, të kalojë shumë lart ose të tërheqë më shumë energji nga sa mund të trajtojë. Kjo është mënyra se si overclocking-u është shumë i mbrojtur nga budallai këto ditë … nëse është pak i pavendosur.

Por me sa duket ato kasaforta të dështuara nuk janë aq të sigurta në Botën e Re, me lojën që mbinxeh GPU-të dhe shkakton thumba të energjisë në të gjithë vendin. Konsensusi i përgjithshëm duket të jetë se është në nivelin e pasqyruar të kornizave në ekranet e menusë, me silicin grafik të ngazëllyer shumë dhe duke tërhequr shumë lëng përmes VRM-ve të tij dhe duke i skuqur ato.

Kjo nuk është hera e parë që diçka e tillë ka ndodhur: Starcraft II ishte një tjetër fajtor brenda ditës.

Nëse përdorni New World ose me një shpejtësi të kufizuar të kornizës nga jashtë, ose me GPU-në tuaj të nënkllokuar ose nënvoltuar, me një limit të rreptë të energjisë të përfshirë, ka shumë mundësi që të mos vrisni kartën tuaj të shtrenjtë grafike.

Por nuk ka asnjë mënyrë që unë do të provoj të zhytem në beta e Botës së Re dhe të shoh nëse RTX 3090 ime mund ta trajtojë atë derisa të marrim një azhurnim nga Amazon ose Nvidia për atë që e shkakton këtë, nëse këto raporte janë të sakta.

Unë jam i tëri për shtyrjen e pajisjeve në limit, por e di, ekziston një kufi.

Duket se është gjithashtu një çështje e veçantë për kartat EVGA në këtë moment, megjithëse Bota e Re padyshim që po i shtyn GPU-të e tjera gjithashtu shumë, me raporte të përdorimit të energjisë pa nevojë të lartë në ekranet e menusë dhe temperaturave të larta si rezultat.

Kjo do të thotë se ekziston një argument nëse është çështje hardware apo lojë. “Përballet me të njëjtën çështje, EVGA 3090 FTW me furnizim me energji mbi 1000w,” thotë një përdorues i Reddit. “Unë mendoj se kjo nuk është një çështje loje, kartat ishin thjesht të këqija dhe prisnin që kushtet e duhura të dështonin.”

“Më shto në listë.” shkruan një tjetër. “EVGA 3090 FTW3 – doli mirë për rreth 30 minuta> audio lojë me ekran të zi që vazhdon ende> tifozët kanë arritur deri në 100% menjëherë pas ekranit të zi> rivendosje të fortë dhe tani pa video.”

Megjithëse fakti që është i lidhur për një lojë specifike, dhe vetëm në ekranet e cilësimeve, e bën të vështirë gëlltitje se vetë loja nuk ka asnjë lidhje me këtë çështje. Ne kemi ardhur në kontakt me Amazon Game Studios dhe EVGA për një përgjigje ndaj këtyre çështjeve.

Stillshtë akoma e dobishme për leximin e bukur zemrës kur gjithnjë e më shumë raporte mbi reddit përfshihen në lidhje me kartat që vriten nga një test i thjeshtë beta lojë: “Kjo thjesht më ndodhi edhe mua. E ngrita lojën për herë të parë, isha në Ekrani i kalibrimit të ndriçimit dhe klikimi i “Restore Defaults” i dërgoi të gjithë fansat e mi në mbingarkesë, duke shpërthyer në Mars. Ekrani u zi dhe dalja e videos nuk do të kthehej. Unë rivendosem me vështirësi dhe GPU nuk ndizet më, përveç të kuqes drita e vdekjes. E njëjta kartë! EVGA 3090 FTW3. Po e përdorni që prej shkurtit, pa asnjë problem. “

Rreth lëshimit të kartave të serive 30 të Nvidia’s RTX kishte disa raporte të dështimit të kartave për shkak të komponentëve të tyre të energjisë që nuk ishin në punë. Shumë faj u hodhën kondensatorët, por edhe VRM fajësuan shumë. Vetë EVGA vuri në dukje se disa nga bordet e saj të hershme, ato që u dilnin para rishikuesve, kishin kondensatorë të pamjaftueshëm të aftë, por ata gjoja kurrë nuk dolën në pakicë.

Nvidia i shpëtoi këto çështje duke lëshuar një shofer që u tërhoq paksa në pjesën e përparme të energjisë dhe që nga ajo kohë ne nuk kemi parë ndonjë problem. Sigurisht me një PowerColor RTX 3080 që kishim dhe që vazhdonte të binte përpara patch-it, ishte shumë më e lumtur pas.

Do të mendoja se Amazon do të mësojë mësimin e saj – me Bezos të kthyer nga hapësira, dhe tani një njeri i tillë veprimi, ai ndoshta do të bjerë vetë në një kufizues të kornizës së koduar fort.

Por kjo nuk është një vështrim i shkëlqyeshëm për Botën e Re, një titull që po mbart disi pishtarin për Amazon në lidhje me kredencialet e tij të lojrave. Në fund të fundit nuk ka pasur një rekord të shkëlqyeshëm, çfarë me lojën e tmerrshme Grand Tour, revole Crucible që u lëshua, nuk u publikua, dhe më pas u anulua, dhe pastaj grindja Breakaway duke shkuar askund fare.

Pra, të jesh vrasësi i GPU-ve mes një thatësire GPU mund të jetë diçka që qëndron me MMO të ri të Amazon edhe pas lëshimit.