Si të gjurmoni dikë në Google Maps

foto

Ndjekja e dikujt pa lejen e tij duke përdorur Google Maps do të përfshinte një lloj shkelje të privatësisë – kështu që ne nuk do ta rekomandonim atë.

Por nëse po përpiqeni të gjurmoni në kohë reale një mik i cili ka ndarë vendndodhjen e tyre siç do të bënit në WhatsApp, Google Maps patjetër që e lejon atë.

Për të gjetur një mik, ata do të duhet të bëjnë një nga sa më poshtë …

Nëse dëshironi të ndani me dikë që ka një llogari në Google, shtoni adresën e tij të Gmail në Kontaktet tuaja të Google.

Pastaj hapni Google Maps në pajisjen tuaj, prekni foton e profilit tuaj dhe pastaj zgjidhni Ndarjen e Vendndodhjes.

Tjetra, zgjidhni Shto njerëz, vendosni për sa kohë dëshironi të ndani vendndodhjen tuaj dhe më pas prekni një ose më shumë kontakte.

Ju mund të duhet të jepni leje për të ndarë kontakte me Google Maps në këtë fazë.

Pastaj prekni Share.

Nëse personi nuk ka një llogari të Google, mund të ndani një lidhje vendndodhjeje nga pjesa Shto njerëz të procesit të mësipërm.

Për të ndarë vendndodhjen tuaj me një Kontakt të Google, shkoni te Google Maps dhe prekni foton e profilit tuaj.

Pastaj zgjidhni Ndarja e vendndodhjes, Shtoni njerëz, vendosni një kohë të ndarjes dhe pastaj zgjidhni një kontakt.