WhatsApp sapo bllokoi dy milion llogari për thyerjen e rregullave të reja

foto

WHATSAPP sapo ka bllokuar dy milion përdorues nga dërgimi i mesazheve, pasi u zbulua se po shkelnin rregullat e reja.

WhatsApp ka kaluar një zbavitje bllokuese, duke pastruar miliona prej dy miliardë përdoruesve të saj për thyerjen e një rregulli pak të njohur në aplikacionin që synon të ndalojë përhapjen e mashtrimeve. Mbi dy milion llogari janë bllokuar nga WhatsApp në vetëm një muaj për shkelje të rregullit. Kompania tha se kishte shënjestruar përdoruesit për të cilët u zbulua se po dërgonin një “shkallë të lartë dhe anormale të mesazheve”.

Çfarë llogaritet si shumë mesazhe? Për fat të mirë, do të duhej të punonit shumë për të mos u respektuar rregullat. Kompania tha se mbi 95% e ndalimeve ishin “për shkak të përdorimit të paautorizuar të mesazheve të automatizuara ose me shumicë”, jo me mesazhe të rregullta.

Pothuajse të gjitha llogaritë e ndaluara janë në Indi, tregu më i madh i WhatsApp me mbi 400 milion përdorues. Ndalimet janë shkaktuar kur përdoruesit përcjellin mesazhe shumë herë, duke kapërcyer kufirin e ri të rreptë të aplikacionit për sa herë një mesazh mund të përcillet te njerëzit ose grupet e tjera.

Kufiri, i cili u njoftua në Prill 2020, është në fuqi për të luftuar spam-in dhe përhapjen e thashethemeve, fotove dhe mashtrimeve virale. Ky është një problem i madh në Indi, ku shumë njerëz mbështeten tek aplikacioni për lajme.

Mesazhet që përmbajnë “lajme të rreme” janë fajësuar për shpërthime dhune dhe linçimesh në të gjithë vendin.

Aplikacioni ka ndaluar në masë përdoruesit më parë. WhatsApp tha se përdor teknologjinë AI për të bllokuar rreth tetë milion llogari në të gjithë botën, çdo muaj.

Ai përdor informacione si profili dhe fotografitë në grup dhe përshkrimet, si dhe “sinjalet e sjelljes” nga llogaritë për të vendosur kë të ndalojë.

Raportet e paraqitura nga përdorues të tjerë u përdorën gjithashtu për të ndihmuar në kapjen e llogarive mashtruese.

WhatsApp tha në një deklaratë: “Ne jemi veçanërisht të përqendruar në parandalimin, sepse ne besojmë se është shumë më mirë të ndalojmë që aktiviteti i dëmshëm të ndodhë në radhë të parë sesa ta zbulojmë atë pasi të ketë ndodhur dëmi. Zbulimi i abuzimit vepron në tre faza të mënyrës së jetesës së një llogarie: gjatë regjistrimit; gjatë mesazheve; dhe në përgjigje të reagimeve negative, të cilat i marrim në formën e raporteve dhe blloqeve të përdoruesve. ”

Ai shtoi se nuk kishte lexuar asnjë nga mesazhet spam të dërguara në aplikacion për shkak të kriptimit të tij nga skaji në fund.

Në fillim të këtij viti, WhatsApp paditi qeverinë indiane për të provuar dhe ndaluar një ligj të ri që do ta kishte detyruar aplikacionin të dorëzonte informacion mbi përdoruesit e akuzuar për veprimtari kriminale. Kompania tha se kjo shkelte të drejtën e privatësisë së përdoruesve, duke shtuar: “Kërkesa për aplikacione të mesazheve për të” gjurmuar “bisedat është ekuivalente me kërkesën që të mbajmë një gjurmë gishtash për çdo mesazh të vetëm të dërguar në WhatsApp, i cili do të prishte kriptimin nga një skaj i skajshëm minon rrënjësisht të drejtën e njerëzve për privatësi. “Procesi gjyqësor është ende duke u zhvilluar.