Si të luani multiplayer në Minecraft: Java Edition

foto

Ndërsa disa lojtarë të Minecraft mund të kujtojnë ditët kur luajtja me multiplayer bëri disa punë në këmbë, Mojang e ka bërë lojën me miqtë tepër të thjeshtë dhe të arritshëm që nga ditët e beta.

Qoftë në një rrjet lokal, një server privat/publik të pritur, ose një nga Realms të bazuara në pajtimet e Minecraft, të luash lojën më të popullarizuar në botë për ndërtimin e bllokut nuk ka qenë kurrë më e lehtë.

Me disa shtypje të butonave dhe/ose hyrje të shtypura, lojtarët mund të shijojnë Minecraft së bashku për sa kohë që ata janë në të njëjtin version (ndoshta një ditë lojtarët Java Edition mund të qëndrojnë me miqtë e tyre në Bedrock Edition). Përdoruesit inkurajohen të provojnë të gjitha format e multiplayer, për të gjetur aspektet e tyre të preferuara.

Në Minecraft: Java Edition, lojtarët do të duhet të vendosin nëse duan të qëndrojnë në një server ose Realm të hostuar në internet ose t’i mbajnë gjërat të lidhura ngushtë në një rrjet lokal.

Ka përfitime dhe disavantazhe për të dy opsionet, të tilla si lidhjet LAN që varen nga hosti dhe serverët e internetit që hasin herë pas here në kohën e ndërprerjes. Pavarësisht, lidhja përmes këtyre metodave është relativisht e thjeshtë në Minecraft: Java Edition dhe duhet të zgjasë vetëm disa minuta.