Rimac Nevera EV mundi me lehtësi modelin Tesla Model S në një garë shpejtësie

foto

Dy makinat më të shpejta të prodhimit të të gjitha kohërave, Rimac Nevera dhe Tesla Model S, kohët e fundit u përballën me njëra -tjetrën në një seri garash me tërheqje, me të parët që dolën lehtë në krye. Dallimi midis të dyve, përveç një fuqie të madhe dhe parash? Gjashtë të dhjetat e sekondës.

Të dy EV -të mund të shihen duke garuar me njëri -tjetrin tre herë në një video të re të postuar nga DragTimes, i njëjti YouTuber që kohët e fundit filmoi Nevera pasi u bë makina më e shpejtë e prodhimit të të gjitha kohërave. Në të tre vapat, EV -ja amerikane nuk ishte e barabartë me homologun kroat.

Në garën e parë, Tesla fillon me shpejtësi duke krijuar një epërsi të fortë para se të kapërcehet nga makina e shpejtësisë së Rimac, e cila funksionon me bateri, e cila përfundon duke fituar me disa gjatësi të makinave. Nevera mbulon çerek-miljen në 8.655 sekonda me një shpejtësi prej 166.66 mph, ndërsa Model S Plaid bën të njëjtën gjë në 9.272 sekonda me një shpejtësi prej 152.68 mph-një ndryshim prej 0.617 sekonda. Kjo ishte lehtësisht më dramatiku i treshes së nxehtësisë. Në garat dy dhe tre, Nevera fillon shpejt dhe fiton përkatësisht me 0.671 sekonda dhe 0.679 sekonda.

Por a ishin vërtet ato rezultate ndonjëherë në dyshim? Sigurisht, Nevera dhe Model S Plaid janë të dy të shpejtë, janë plotësisht elektrikë, por kjo është gjithçka që kanë të përbashkët. EV i Rimac është një hiper makinë me një motor quad-motor që mund të prodhojë 1,914 kf dhe kushton 2.4 milion dollarë. Ndërkohë, Model S Plaid është një sedan me një motor tre-motorësh që gjeneron 1,020 kf dhe fillon me 124,000 dollarë.

Tesla, duhet thënë, meriton merita për të mbajtur veten, pavarësisht se është e barabartë dhe peshon 100 paund më shumë se Nevera. Kohët e tij çerek milje prej 9.272, 9.312 dhe 9.294 sekonda janë të gjitha tepër mbresëlënëse për një sedan të prodhimit të aksioneve. E vërteta është se disa EV në klasën e tij do të jenë në gjendje të vazhdojnë me të.

Sido që të jetë, ju mund të shtoni të paktën një emër tjetër në listën e makinave me fuqi të lartë që kanë tymosur Model S Plaid në një garë tërheqjeje. Një Shelby GT me gaz nuk tregoi mëshirë për makinën më të shpejtë të Tesla në korrik.