Si të pastroni memorjen e iPhone-it tuaj në Safari, Chrome dhe Firefox

foto

IPhone juaj është në gjendjen më të mirë kur është duke kapur nga një aplikacion në tjetrin dhe duke fshikulluar skedat e hapura të internetit. Por nganjëherë shkurtesat që përdor për të qëndruar shpejt mund të ngadalësojnë gjërat me kalimin e kohës. Pastrimi i memorjes suaj të fshehtë është një mënyrë e shpejtë për të shpejtuar gjërat përsëri.

Zakonisht, vizita në një faqe në internet kërkon që telefoni juaj të shkarkojë informacione si foto, banderola dhe të dhëna të tjera. Për të ndihmuar në përshpejtimin e këtij procesi, shumica e shfletuesve të internetit do të ruajnë disa nga ato të dhëna në një memorie të fshehtë, kështu që është më e lehtë për tu marrë. Mendoni për këtë si të ruani një paketë pije 24 në frigoriferin tuaj, kështu që të mos keni nevojë të shkoni në dyqan ushqimesh çdo herë që dëshironi një pije. Në doza të vogla, është i përshtatshëm.

Gjërat bëhen më pak të përshtatshme kur memorja e shfletuesit tuaj vjetërohet, dhe të dhënat që merren nuk përputhen më me të dhënat që përdoren në faqen e internetit. Rezultati? Shpejtësi më të ulëta të ngarkesës dhe formatim të dobët të faqes në internet. Kjo është arsyeja pse pastrimi i memorjes suaj mund të ndihmojë: Ai u jep faqeve një fillim të ri në shfletuesin tuaj dhe çliron pak hapësirë në hapësirën tuaj të ruajtjes.