Si të përdorni celularin tuaj Android si telekomandë televizive

foto

Telekomandat e televizorit zhduken shpesh pa lënë gjurmë. Pavarësisht nëse ata bien në pjesën e pasme të divanit ose janë nën disa letra, kërkimi për një telekomandë ka qenë pjesë e jetës së përditshme për kaq shumë kohë. Tani, megjithatë, është e mundur të përdorni një smartphone Android si telekomandë televizori.

Këtu, ne shpjegojmë saktësisht se si mund të konfiguroni. Kështu që gjithmonë të keni një telekomandë televizori në xhepin tuaj.

Gjëja e parë që duhet të bëni është të shkoni në Dyqanin Google Play dhe, nëse keni një TV Android, të shkarkoni aplikacionin Android TV Remote Control. Pastaj, kërkoni televizorin tuaj brenda aplikacionit dhe jeni gati atje.

Nëse Smart TV juaj është bërë nga një prodhues tjetër, ka aplikacione të tjera universale të telekomandës që mund t’i shkarkoni nga Dyqani Google Play. Pasi të keni një aplikacion, ju gjithashtu kërkoni televizorin tuaj.

Hapi tjetër është të konfiguroni televizorin tuaj me aplikacionin që sapo keni shkarkuar në smartphone tuaj. Para se të provoni këtë hap, është mirë të siguroheni që të dy pajisjet janë të lidhura me të njëjtin rrjet WiFi.

Pastaj, duke zgjedhur televizorin tuaj nga aplikacioni në telefonin tuaj Android, mund të konfiguroni të dy pajisjet duke futur një kunj që ju shfaqet.

Pasi të jeni lidhur, telefoni juaj tani është telekomanda e televizorit tuaj dhe në ekran do të shfaqen butona të ndryshëm, të ngjashëm me ato që do të gjeni në telekomandën tradicionale të televizorit. Nga atje, mund të klikoni për të hyrë në kanalet dhe aplikacionet dhe shfaqjet tuaja të preferuara.

Nëse keni probleme gjatë këtij procesi, ia vlen të keni parasysh se të qenit më afër televizorit mund të ndihmojë. Sigurimi se nuk ka shumë objekte në rrugë mund të jetë gjithashtu i dobishëm.