Si të rregulloni defektin Alt+Tab në Windows 10

foto

Alt+Tab është një nga shkurtoret më të mira të Windows 10. Kjo ju lejon jo vetëm të kaloni midis aplikacioneve, por të shihni një pamje paraprake të të gjitha dritareve tuaja të hapura, në mënyrë që të zgjidhni saktësisht se në cilën doni të kaloni. Soshtë aq mirë, madje ka një plug-in të palëve të treta që macOS ta përsërisë atë. Fatkeqësisht, është thyer gjithashtu tani. Por ja se si ta rregulloni.

Për disa arsye, azhurnimi i gushtit 2021 KB5005033 (si dhe parapamja e korrikut 2021 KB5004296) për Windows 10 e vuri Alt+Tab jashtë komisionit. Nuk ka asnjë shpjegim pse, por diçka në përditësim po ndërhyn në aftësinë e Alt+Tab për të funksionuar.

Tani, kjo nuk do të thotë që Windows do t’ju injorojë plotësisht kur shtypni Alt+Tab. Sistemi ende përpiqet të kryejë shkurtoren, por dështon në mënyra të ndryshme. Normalisht kur shtypni Alt+Tab, ai lëviz nëpër dritaret e ndryshme të aplikacionit tuaj, pastaj hap atë të zgjedhur kur lëshoni çelësat. Me këtë defekt, Alt+Tab shpesh do t’ju dërgojë përsëri në desktopin tuaj. Nëse aplikacioni në fjalë është në ekran të plotë, ju merrni një ekran të zi kur përpiqeni të ktheheni përsëri në të, pa asnjë mënyrë për t’u kthyer në të vërtetë në atë aplikacion.

Madje ka mendjen e vet: Një përdorues raporton se kur fillon një lojë me ekran të plotë nga Steam, Windows Alt-Tabs del jashtë lojës dhe kthehet në desktop.

Për fat të mirë, ne kemi një zgjidhje për këtë problem, megjithëse e çuditshme. Për ta kthyer Alt+Tab në gjendje pune, ju vetëm duhet të çaktivizoni burimin e Lajmeve dhe Interesave. Për ta bërë këtë, thjesht kliko me të djathtën në shiritin e detyrave, lëviz te “Lajmet dhe interesat” dhe më pas zgjidh “Fik”.

Përndryshe, mund të çinstaloni përditësimin që shkakton fillimin e gabimit. Sidoqoftë, ne nuk e rekomandojmë këtë metodë, pasi do të humbisni arna vendimtare të sigurisë që siguron përditësimi i gushtit 2021. Kthimi në një version të mëparshëm të Windows do t’ju lërë të hapur ndaj atyre dobësive.

Megjithatë, nëse dëshironi të çinstaloni përditësimin, ja si: Shkoni te “Përditësimi dhe Siguria”, klikoni “Shikoni historinë e përditësimeve”, pastaj klikoni “Çinstaloni përditësimet”. Tani, nga Paneli i Kontrollit, zgjidhni përditësimin KB5004296 (parapamje korrik 2021) ose KB5005033 (gusht 2021) dhe klikoni në butonin e çinstalimit.