“Sistemi juaj ka mbaruar memorien e aplikacionit” i shkaktuar në Mac nga Mail dhe aplikacione të tjera

foto

Një numër përdoruesish Mac po shohin një mesazh gabimi: “Sistemi juaj ka mbaruar memorien e aplikacionit”. Gabimi shkaktohet nga një aplikacion që përdor memorie me vlerë gigabajt – duke raportuar më shumë përdorim se Mac-i, derisa përfundimisht të rrëzohet. Fajtorët përfshijnë Mail dhe Final Cut Pro.

Sjellja e saktë ndryshon. Në rastet më të këqija, një përdorues nuk mund të ndryshojë fokusin nga dritarja e alarmit, duke kërkuar një rinisje të detyruar…

Heqja e dritares nuk arrin asgjë pasi ajo do të rishfaqet menjëherë. Në rastin tim, unë pata një rinisje të detyruar, dhe pas kësaj thjesht mund ta largoja dritaren nga rruga dhe të vazhdoja të përdorja aplikacione të tjera.

Fillimisht nuk mund të shihja ndonjë arsye për këtë derisa një koleg vuri re se përdorimi i memories për Mail ishte në gigabajt, jo megabty!

Në MacBook Pro tim 16 inç M1 Max me 32 GB memorie të unifikuar, ai u ngjit shumë mbi 32 GB përpara se Mail të rrëzohej – në një rast tregon më shumë se 100 GB. Përdorues të tjerë kanë parë të njëjtën gjë me aplikacionet e tjera.

Unë jam duke ekzekutuar macOS 12.0.1, i cili është versioni më i fundit i lëshimit të Monterey.

Unë nuk kam parë ende raporte të mjaftueshme për të ditur nëse ky është një problem specifik me Apple Silicon Macs, apo nëse janë prekur edhe makinat Intel. Unë nuk e kam parë gabimin në Intel MBP 16 tim. Nuk është asgjë specifike për MacBook Pro të ri, siç është parë në makinat e tjera.