Studentja, duke shfletuar Google Maps, gjen një “vrimë” misterioze

foto

Google Maps i bëri një befasi një nxënësi të shkollës dhe prindërve të tij pasi ai hasi në një pikë referimi të pamundur.

Kur shfletoi sitin për një pamje satelitore të një ishulli në Mbretërinë e Bashkuar, 12-vjeçari Rory Chapman nuk priste të zbulonte një “vrimë në qendër të tokës”.

I riu ishte duke kërkuar në internet për një rrugë në këmbë me familjen e tij në Hilbre Island në West Kirby, Merseyside, kur bëri zbulimin e çuditshëm.

Ndërsa rri pezull mbi vijën bregdetare ai vuri re një ikonë turistike (e njohur edhe si ikona e kamerës) në Syrin e Mesëm me titullin “intrigues”, raporton The Liverpool Echo.

Rory, nga qyteti i Wallasey, tha: “Unë kam parë Hilbre Island në hartë me nënën time kur kemi bërë gjeografi në mbyllje, kështu që e dija se ku ishte.

“Unë kurrë nuk e kam vënë re atë më parë dhe kur e pashë mendova ‘prit, çfarë? A kanë hapur një vrimë të madhe në një nga ishujt? A kanë hapur një nga ishujt Hilbre?'”

I habitur, ai pyeti babanë e tij, Sean, 36 vjeç, i cili ishte po aq i habitur nga pamja e etiketës.

Njerëzit në Facebook gjithashtu nuk e kishin idenë se çfarë mund të ishte shënimi, dhe që atëherë është hequr.

Njëri tha: “Oooh sa intrigues!”

Një tjetër tha: “Çfarëdo që ishte ishte hequr.”

Një i tretë shtoi: “Ndoshta ka një vrimë në qendër të tokës atje. Kini kujdes.”

Ishujt Hilbre janë një grup unik ishujsh që janë një rezervë natyror lokal brenda një grykëderdhjeje që është një vend me interes të veçantë shkencor.

Shumë dalin dhe eksplorojnë tokën e pabanuar dhe shpresojnë të gjejnë një ose dy vula që frekuentojnë ujërat në brigjet e Wirral.