WhatsApp do të shtojë aftësinë për të rregulluar statusin “Last Seen” në bazë të kontaktit

foto

WhatsApp duket se do të shtojë disa veçori të përmirësuara të intimitetit që kanë ekzistuar në aplikacionet e tjera të mesazheve ndër-platformë për një kohë të gjatë tashmë me aftësinë për të rregulluar statusin “Së fundi u pa” në bazë të kontaktit.

Statusi “Së fundi u pa” brenda WhatsApp ulet në krye të të gjitha bisedave me kontaktet që keni me funksionin e aktivizuar. Sidoqoftë, nëse e keni të çaktivizuar, atëherë as ju as kontakti juaj nuk do të jeni në gjendje të shihni kur jeni në linjë ose kur jeni lidhur për herë të fundit. Nga perspektiva e intimitetit, është një zgjidhje mjaft solide, por është një zgjidhje e përshtatshme për të gjithë që nuk lejon kontrolle të nuancuara ose rregullime siç është.

Një shkatërrim i fundit i aplikacionit nga WABetaInfo ka gjetur dëshmi të aftësisë për të rregulluar statusin “Së fundi të parë” në WhatsApp, në mënyrë që të jeni në gjendje të keni kontakte të veçanta të munguara nga shikimi i këtij informacioni. Kjo veçori pa dyshim do të jetë një bonus masiv për njerëzit që do të preferonin që ky status të ishte i disponueshëm vetëm për njerëz të veçantë.

Në thelb, brenda panelit të azhurnuar “Së fundi u pa”, do të jeni në gjendje të përdorni standardin “Të gjithë”, “Kontaktet e mia” dhe “Askush”. Shtesa e re është “Kontaktet e Mia Përveç…” dhe prej andej do të jeni në gjendje të zgjidhni ose çaktivizoni kontaktet që do të preferonit të mos e shihni statusin tuaj WhatsApp “Shihet Së Fundi”.

Ashtu si për çdo gjë dhe gjithçka që kemi mësuar nga WhatsApp beta, në të kaluarën, ne nuk e kemi idenë kur do t’i shohim këto kontrolle të zgjeruara “Së fundi të Shikuara”. Ky funksion u pa për herë të parë në iOS, por padyshim që do të jetë i disponueshëm për Android edhe në të ardhmen – me kusht që të dalë së shpejti.