Telegram konkurron WhatsApp me tiparet e reja

foto

Rivaliteti midis WhatsApp dhe Telegram është i njohur për të gjithë dhe kjo përballje hapi një kapitull të ri në rrjetin social Twitter, në të cilin Telegram tallet me WhatsApp me një troll epik: “Çfarë viti është?

Platforma e mesazheve e krijuar nga vëllezërit Durov përfitoi nga publikimi i një cicërimi nga WhatsApp në llogarinë e tyre zyrtare që njoftonte migrimin e bisedave nga iOS në Android për të tallur këtë veçori me një meme në të cilën mund të lexoni fjalinë: “Çfarë viti është ajo? “

WhatsApp kohët e fundit njoftoi migrimin e bisedave midis iPhone dhe Android dhe e postoi atë disa ditë më parë në llogarinë e saj zyrtare në Twitter, një moment që Telegrami përfitoi për të bërë shaka në vetë rrjetin social, duke u kujtuar përdoruesve shërbimin e pronarit të bisedave nga Facebook se platforma e saj ka zbatuar një kopje rezervë automatike të të gjitha bisedave në cloud dhe që përdoruesit e saj mund të kalojnë nga iOS në Android dhe anasjelltas pa pasur nevojë për migrim.

Telegrami gjithashtu tallet me WhatsApp sepse kjo veçori e re nuk është zbatuar ende plotësisht, pasi lejon vetëm që migrimi i bisedave nga iOS në Android, dhe jo anasjelltas, dhe, për më tepër, nuk është. në dispozicion, për momentin, vetëm për pajisjet nga prodhuesi Korean Samsung.

Edhe pse Telegrami është vite drite përpara WhatsApp për sa i përket funksionalitetit; aplikacioni i mesazheve të çastit në pronësi të Facebook është ende më i përdoruri në botë me më shumë se dy miliardë përdorues aktivë mujorë; por pak e pak shohim se si po ndryshon trendi; dhe se gjithnjë e më shumë përdorues po kalojnë nga WhatsApp në Telegram.

Kohët e fundit, Telegram u bashkua me klubin prestigjioz të aplikacioneve që tejkalojnë një miliard shkarkime në Google Play.

Telegrami u lançua në vitin 2013 dhe që nga fillimi i tij, ai është bërë rivali më i madh i WhatsApp. Sidoqoftë, ndërsa nuk është një konkurrent i madh për sa i përket numrit të përdoruesve; e vërteta është se Telegram tejkalon shumë WhatsApp për sa i përket funksionalitetit, sigurisë dhe privatësisë; si dhe shpeshtësinë e përditësimeve.

Sigurisht, India është tregu më i madh për Telegramin dhe kjo është 22% e instalimeve të saj të ardhura nga ky vend; e ndjekur nga Rusia dhe Indonezia.

Telegrami bëhet kështu aplikacioni i pesëmbëdhjetë që merr më shumë se një miliard herë shkarkim; e cila nuk është e barabartë me numrin e përdoruesve. Në këtë mënyrë, ajo bashkohet me shërbimet e tjera si WhatsApp, Messenger, Facebook, Instagram, Snapchat, Spotify ose Netflix, ndër të tjera.