Windows 11 po i jep MS Paint një dizajn të ri

foto

Të gjithë e duan MS Paint. Përkundër faktit se MS Paint ka mbetur shumë prapa mjeteve konkurruese të vizatimit, thjeshtësia, shpejtësia dhe lehtësia e përdorimit e bën MS Paint një shtyllë kryesore të zbukurimeve dhe argëtimeve në Windows gjatë dekadave të fundit. Thashethemet se Microsoft po planifikonte të godiste mjetin në favor të Paint 3D u prit me një reagim të furishëm, i cili bëri që Microsoft të konfirmonte se ata nuk kishin në plan ta hiqnin atë në radhë të parë.

Windows 11 po i jep OS një ndryshim të madh më vonë këtë vit, duke freskuar UI me pamje dhe qëndrueshmëri të përmirësuar, e kompletuar me një Meny Start, të re, por të njohur, dhe një sërë përmirësimesh të tjera. Duket se disa nga ato aplikacione klasike do të kenë dashuri gjithashtu.

Shefi i Windows dhe Surface Panos Panay ndau një video të shpejtë duke treguar se si do të duket MS Paint në Windows 11, i cili do të dërgohet për të brendshmit “së shpejti”.

Nuk duket sikur versioni i ri i MS Paint ka ndonjë veçori të re në një shikim, por në vend të tij merr një UI të rifreskuar, të kompletuar me modalitetin e errët. Butoni “Edit in Paint 3D” duket se është hequr, megjithatë, duke treguar se Paint 3D mund të mos jetë i gjatë për këtë botë. Unë kam argumentuar në të kaluarën se MS Paint duhet të marrë disa nga veçoritë më të ftohta nga Paint 3D, siç është mjeti mbresëlënës i heqjes së sfondit. Do të ishte gjithashtu e rregullt nëse MS Paint do të kishte aftësi shtresimi për redaktim dhe kolazh të shtuar, por mjerisht, ne nuk mund të marrim gjithmonë atë që duam.

Me MS Paint që merr një rifreskim, është kënaqësi të imagjinosh se çfarë tjetër mund të jetë në kuti. Implementimi aktual i muzikës, fotografive dhe filmave dhe TV -ve të vdekur nga Groove për të luajtur media është më shumë se pak i paqëndrueshëm, do të themi, kështu që sjellja e muzikës dhe videove në një aplikacion të vetëm më shumë sesa ka kuptim në këtë pikë, do të argumentoja Me Koha për Windows Media Player 11? Po Windows Movie Maker 11? MSN Messenger 11?! CLIPPY 11?! Mirë, ndoshta jo. Një burrë mund të ëndërrojë, megjithatë.

Në çdo rast, Panay thotë se aplikacioni i ri MS Paint do të vijë “së shpejti” për Windows Insiders që përdorin Windows 11, kështu që mbani sytë hapur.