Tesla rrit punësimin në fabrikën Megapack

foto

Tesla po rrit punësimin në fabrikën e saj Megapack në Lathrop, Kaliforni. Prodhuesi i automjeteve dhe kompania e energjisë ka disa pozicione inxhinierike që po përpiqet të plotësojë pasi fokusohet në plotësimin e kërkesës për sistemet e saj të ruajtjes së energjisë së baterive në shkallë të përdorimit.

foto

Në fund të vitit 2021, Tesla shpërtheu në objektin e saj të parë të dedikuar për prodhimin e Megapack, i cili u hap në vitin 2022 dhe tani është në gjendje të prodhojë 10,000 njësi Megapack në vit. Kjo përkthehet në shitje prej mbi 20 miliardë dollarë në vit me çmimet aktuale mbi 2 milion dollarë secila. Kjo do t’i mundësonte kompanisë të fillojë të shohë një rritje të konsiderueshme drejt rezultatit të saj përfundimtar nga kontributet e anës energjetike të biznesit të saj nëse fitimi i saj bruto për njësi është i rëndësishëm.

foto

Gary Black, menaxher i The Future Fund dhe investitor i Tesla-s në një podcast të fundit të organizuar nga Farzad Mesbahi theksoi se Tesla mund të gjenerojë 10 miliardë dollarë të ardhura këtë vit nga ana e saj energjetike e biznesit nëse prodhon gjysmën e asaj që është në gjendje.

“Pala e shitjes nuk po flet për Megapacks,” tha ai.

“Nëse Lathrop mund të bëjë edhe 5,000 në vit, dhe shumë prej tyre bazohet në a mund të marrin bateritë e nevojshme për të prodhuar pesë ose dhjetë mijë njësi. Pesë mijë njësi me 2 milionë dollarë secila janë 10 miliardë dollarë.”

Ai shtoi se ka shumë debate për llojin e marzhit bruto, kështu që ai supozoi një 20% më konservator. “Edhe nëse është 20%, kjo shton në rritje 50 cent për një dollar për aksion në fitime, dhe ju gjithashtu do të merrni kredi tatimore si rezultat i kësaj.”

Megjithëse vlerësimet e Black ishin konservatore, Tesla po sheh kërkesë të lartë për bateritë e saj Megapack. Në tremujorin e tretë 2022, Tesla tha se vendosjet e saj të ruajtjes së energjisë u rritën me 62% nga viti në vit në tremujorin e tretë.

“Deri në nivelin më të lartë që kemi arritur ndonjëherë,” tha Tesla.

Tesla vuri në dukje se ky nivel i rritjes u arrit pasi sfidat e gjysmëpërçuesve po kishin një ndikim në biznesin e saj të energjisë. “Kërkesa për produktet tona të ruajtjes mbetet më e madhe se aftësia jonë për të furnizuar.”

Këto shifra mund të ndryshojnë nesër kur Tesla të publikojë raportin e fitimeve të tremujorit të katërt. Rampa e saj e punësimit në fabrikën e saj Lathrop Megapack pasqyron këtë rritje që kompania po punëson për pozicione të ndryshme inxhinierike.

Ajo po punëson inxhinierë cilësorë për prodhimin e baterive të palëvizshme, prodhimin e mbylljeve të baterive dhe inxhinierë të sistemeve të cilësisë. Çdo pozicion ka kërkesa të ndryshme. Për shembull, inxhinieri i sistemeve të cilësisë do të identifikonte joefikasitetin në të gjithë biznesin dhe do të ishte përgjegjës për drejtimin e projektimit, zbatimit dhe menaxhimit të projekteve të zgjidhjeve teknike të procesit të biznesit.

Ndërsa kërkesa për Megapacket e Tesla vazhdon të rritet, datat e dorëzimit të njësive pritet të jenë ende në fund të vitit 2024.