Thuhet se WhatsApp po zhvillon transkriptime për mesazhet e zanore

foto

Thuhet se WhatsApp po zhvillon një veçori që do të ofrojë transkriptime të mesazheve zanore të marra, duke ju lejuar të lexoni me lehtësi atë që është thënë pa pasur nevojë ta luani atë me zë të lartë. Karakteristika e vërejtur nga WABetaInfo është aktualisht në zhvillim për iOS. It’sshtë e paqartë kur do të dalë në beta të WhatsApp për përdoruesit e iPhone ose kur do të vijë në Android.

Sipas një pamjeje të ekranit të shpërndarë nga WABetaInfo, funksioni funksionon duke dërguar të dhëna fjalimi në Apple “për të përpunuar kërkesat tuaja”, jo për kompaninë mëmë Facebook. Ekziston një mohim se këto të dhëna “do të ndihmojnë gjithashtu Apple të përmirësojë teknologjinë e saj të njohjes së të folurit”. It’sshtë e paqartë se si do të sigurohen të dhënat “e dërguara në Apple” pasi funksioni nuk është shpallur zyrtarisht. Aktualisht, mesazhet zanore mbrohen nga kriptimi skaj-më-fund i WhatsApp.

Mesazhet zanore janë një veçori e dobishme e WhatsApp, veçanërisht nëse keni nevojë të dërgoni një mesazh më të gjatë dhe nuk jeni në gjendje ta shkruani atë. Por ato ndonjëherë mund të shkaktojnë probleme për marrësit që nuk kanë kufje dhe nuk janë në gjendje të dëgjojnë një mesazh me zë të lartë, ose nëse thjesht nuk kanë kohë për të dëgjuar një mesazh zanor në tërësi. Transkriptimet mund t’i lejojnë njerëzit të shikojnë në heshtje përmbajtjen e një mesazhi zanor, ose të referojnë detaje të rëndësishme më vonë pa pasur nevojë të fshijnë audio.

WABetaInfo raporton se transkriptimet ruhen në pajisje pasi të jenë krijuar dhe se një seksion “Transkript” e bën të lehtë kalimin në pjesë të veçanta të një mesazhi. That’sshtë e ngjashme me programet e tjera automatike të transkriptimit si Google Recorder ose Otter.ai, të cilat ju lejojnë të klikoni mbi një fjalë për të kaluar në momentin kur thuhet në një regjistrim. Transkriptimi i mesazheve zanore WhatsApp aktualisht është i mundur vetëm duke përdorur softuer të palëve të treta.

Për momentin, nuk ka asnjë shenjë të një veçorie ekuivalente në aplikacionin Android të WhatsApp. Sidoqoftë, duke pasur parasysh nivelin e barazisë së veçorive midis aplikacioneve të ndryshme të WhatsApp, WABetaInfo spekulon se mund të jetë gjithashtu në rrugë.