Tipari më i mirë i lojërave të Windows 11 tani po aktivizohet në Windows 10

foto

DirectStorage është një nga tre tiparet e reja të lojrave të PC që vijnë në Windows 11, por pavarësisht se e quan atë një ekskluziv të OS rreth njoftimit të OS të ardhshëm, Microsoft tani ka konfirmuar se do të mbështetet edhe në Windows 10.

Në artikullin e Sarah Bond rreth sistemit të ri operativ që është ‘Windows-i më i mirë ndonjëherë për lojëra’, korporata e lojrave të Microsoft-it VP shprehimisht thotë se DirectStorage “do të jetë në dispozicion vetëm me Windows 11.” Por një postim i ri i DirectX Developer Blog ka njoftuar disponueshmërinë e një vrojtimi zhvilluesi të DirectStorage API, dhe në këtë Hassan Uraizee shpjegon se SDK do të jetë në përputhje me Windows 10 nga versioni 1909 e lart.

“Microsoft është i përkushtuar të sigurojë që kur zhvilluesit e lojërave të miratojnë një API të ri, ata mund të arrijnë sa më shumë lojtarë të jetë e mundur”, shkruan Uraizee. “Si të tilla, lojërat e ndërtuara kundër DirectStorage SDK do të jenë në përputhje me Windows 10, versioni 1909 e lart; e njëjta gjë me DirectX 12 Agility SDK.”

Premtimi i DirectStorage është se ai thjeshton mënyrën e përpunimit të të dhënave të lojës, duke përfituar nga hardueri modern i ruajtjes në PC-të tona të lojërave. Duke përdorur NVMe SSD, DirectStorage API synon të zvogëlojë kohën e ngarkesës së lojës dhe të mbështesë lojërat e mëdha të botës së hapur të ëndrrave tona, duke siguruar që të dhënat e strukturës dhe të tjerët të transmetohen në botën përtej vizionit tuaj në vend se të shfaqen para fytyrës tuaj.

Ajo planifikon ta bëjë këtë duke anashkaluar kryesisht procesorin dhe duke ngarkuar shpejt asetet në kartën tuaj grafike, duke ulur përdorimin e CPU-së dhe duke shpresuar se do të përmirësojë performancën e sistemit përgjatë rrugës.

It’sshtë një teknologji vërtet emocionuese, një që është pjekur në konsolat e reja X / Series X / S, dhe një që nuk mund të shohim asnjë arsye duhet të rrethohet vetëm për ata që azhurnojnë në Windows 11. Në fund të fundit, sistemi i ri i ri filloi jeta si një azhurnim i madh i tipareve për Windows 10, kështu që çdo pengesë mund të duket thjesht arbitrare nëse zbatohet.

Por pajtueshmëria më e gjerë do të thotë që më shumë lojtarë të kenë qasje në funksion, por baza e gjerë e përdoruesve duhet gjithashtu të inkurajojë zhvilluesit dhe botuesit për të siguruar që DirectStorage të konsiderohet për projekte të reja dhe ekzistuese.

“Kjo do të thotë që çdo lojë e ndërtuar në DirectStorage do të përfitojë nga modeli i ri i programimit dhe teknologjia e dekompresimit GPU në Windows 10, versioni 1909 e lart,” përsërit ai. “Për më tepër, për shkak se Windows 11 u ndërtua me DirectStorage në mendje, lojërat që ekzekutohen në Windows 11 përfitojnë më tej nga optimizimet e reja të pirgjeve të magazinimit.”

Por zhvilluesit do të duhet të zbatojnë veçorinë e re vetëm një herë në lojë, me vetë SDK-në që kontrollon cilat aspekte të DirectStorage janë të disponueshme për sistemin tuaj pa ju ose zhvilluesi që të bëni ndonjë gjë që ajo të funksionojë siç duhet për konfigurimin e tyre.

Pasja e DirectStorage e aktivizuar në një lojë gjithashtu nuk do të përjashtojë ata që janë ende të lidhur me disqet e ngurta nga hyrja në ndonjë titull të dhënë. “Lojërat e mundësuara nga DirectStorage do të vazhdojnë akoma më mirë, pasi ato gjithmonë kanë luajtur e Dave ka qenë në lojëra që nga ditët e Zaxxon dhe Lady Bug në Colecovision, dhe libra me kod për Commodore Vic 20 (Gara e Vdekjes 2000!). Ai ndërtoi lojërat e tij të para PC në moshën tenderuese të 16, dhe më në fund përfundoi rregullimin e defekteve në sistemin Cyrix rreth një vit më vonë. Kur e lëshoi ​​atë nga dritarja. Ai filloi të shkruante për Revistën PlayStation Magazine dhe Xbox World shumë dekada më parë, pastaj u zhvendos në PC Format me kohë të plotë, pastaj PC Gamer, TechRadar dhe T3 ndër të tjerët. Tani ai është kthyer, duke shkruar për tregun e makinave grafike, CPU-të me më shumë bërthama sesa sensi, laptopët e lojrave më të nxehtë se dielli dhe SSD-të më të mëdha se një Cybertruck.ven në PC që kanë pajisje magazinimi më të vjetra (p.sh. HDD), “përfundon Uraizee.