Twitter po shton aftësinë për të kufizuar përgjigjet në tweets pas postimit

foto

Twitter po zgjeron aftësinë për të lejuar përdoruesit të vendosin se kush mund t’u përgjigjet tweet-eve të tyre edhe pasi të jenë publikuar në platformën e mediave sociale. Përdoruesit e Twitter tashmë kishin aftësinë për të kufizuar përgjigjet në tweet-et e tyre, por zgjedhja duhej të bëhej para se të publikohej një cicërimë. Përdoruesit mund të kufizojnë përgjigjet vetëm te përdoruesit që ndjekin, përdoruesit e përmendur në cicërimë, ose ta mbajnë atë të hapur për të gjithë – e fundit është cilësimi i paracaktuar për çdo cicërimë. Cilësimi i ri do të hapet për Twitter për Android, iOS dhe Ueb.

Përmes një cicërimi, Twitter njoftoi aftësinë e re që po u shtri përdoruesve të saj. Faqja e mikroblogjeve kishte prezantuar mundësinë për të zgjedhur se kush mund t’i përgjigjet një cicërimi vitin e kaluar. Por, siç u përmend, duhej të bëhej gjatë kompozimit të një cicërimë. Tani përdoruesit mund ta ndryshojnë këtë cilësim edhe pasi të jetë postuar një cicërimë duke klikuar në menunë me tre pika në një cicërimë dhe duke zgjedhur opsionin ‘Ndrysho kush mund të përgjigjet’. Kjo do t’i çojë përdoruesit në tre opsione – “Të gjithë”, “Njerëzit që ndjek” dhe “Vetëm njerëzit që përmendët”.

Karakteristika e re u jep njerëzve më shumë kontroll se kush mund t’u përgjigjet tweet-eve të tyre. Aftësia për të ndryshuar kush mund të ndërveprojë me cicërimën mund të ndihmojë përdoruesit e Twitter të mbajnë larg ngacmimeve dhe trolling të mundshme. Twitter nuk ka thënë kur do të hapet azhurnimi për të gjithë përdoruesit, por duket se procesi i shtrirjes ka filluar. Gadgets 360 ishte në gjendje në mënyrë të pavarur të verifikonte funksionin e ri. Nëse nuk e shihni akoma funksionin e ri, ka të ngjarë të arrijë në llogarinë tuaj së shpejti.

Përdoruesit e Twitter mund të zgjedhin midis – “Të gjithë”, “Njerëzit që ndjek” dhe “Vetëm njerëzit që përmendët”

Twitter gjithashtu ka treguar disa koncepte që do të lejojnë përdoruesit të ndajnë cicërimet e tyre vetëm me ‘Friends Trusted’ – ashtu si tipari ‘Close Friends’ i Instagram që lejon përdoruesit të ndajnë histori me ndjekësit e zgjedhur. Twitter po punon për një veçori tjetër të quajtur “Facets” që do t’i ndihmojë ata të kategorizojnë tweet-et e tyre pasi të publikohen. “Facets” do t’i lejojë përdoruesit të publikojnë shumë cicërima nën trajtime të ndryshme nga një llogari. Aktualisht, përdoruesit që dëshirojnë të publikojnë të njëjtën cicërimë nga shumë doreza duhet të ndërrojnë llogaritë dhe më pas të postojnë përsëri.