Uragani Larry: Meteorologët gjurmojnë një kërcënim të ri në Atlantik

foto

Sapo Bregdeti Lindor fillon të rimëkëmbet nga shkatërrimi i Uraganit Ida, meteorologët kanë paralajmëruar se një uragan i ri, aktualisht në lëvizje në Atlantikun qendror, po merr ritëm.

Sipas Qendrës Kombëtare të Uraganëve, Uragani Larry u forcua në një uragan të Kategorisë 3 me erëra maksimale të qëndrueshme prej 115 mph të premten mbrëma.

Ndërsa Larry mbetet jashtë në oqeanin e hapur, nuk pritet të përbëjë një kërcënim serioz për Shtetet e Bashkuara, por mund të shkaktojë valë të mëdha dhe rryma të rrezikshme të prishjes përgjatë Bregut Lindor deri në fund të javës së ardhshme.

“Valëzime të rëndësishme ka të ngjarë të arrijnë në bregdetin lindor të Shteteve të Bashkuara pas Ditës së Punës. Këto fryrje ka të ngjarë të shkaktojnë sërf kërcënues për jetën dhe të prishin kushtet aktuale, “tha qendra e uraganeve në një këshillë publike.

Aktualisht nuk ka orë ose paralajmërime bregdetare.

Që nga mëngjesi i së Shtunës, uragani ishte ende larg tokës, afërsisht 1,055 milje në lindje të Ishujve Leeward, me erëra deri në 125 mph. Mund të intensifikohet potencialisht në Kategorinë 4, me erëra maksimale 140 gjatë fundjavës, sipas parashikuesve.

Uragani Larry pritet të drejtohet në veriperëndim pas Ditës së Punës, dhe po monitorohet nga afër në rast se rruga e tij e çon drejt Bermudës.

It’sshtë uragani i tretë i madh (i kategorizuar si 3 ose më i lartë) deri më tani në pellgun e Atlantikut këtë sezon, i cili nuk është akoma në gjysmë të rrugës.

Sipas Washington Post, sezoni i uraganeve zakonisht arrin kulmin rreth 15 shtatorit dhe nuk përfundon deri më 30 nëntor, me stuhitë që vazhdojnë shpesh deri në dhjetor.