Steam Deck në fakt nuk do të fuksionoje për të gjitha lojrat tuaja në Steam

foto

Disa pronarë të ardhshëm të Steam Deck me sa duket janë entuziazmuar pak se sa nga biblioteka Steam do të jetë në përputhje me kompjuterin e dorës kur të lançohet. Në të vërtetë nuk ka gjasa që çdo lojë Steam të funksionojë me gatishmëri, sipas James B. Ramey, president i softverit të krijimit të softuerit CodeWeavers.

Krahas Valve, CodeWeavers bashkë-zhvilloi Proton, një shtresë pajtueshmërie që fuqizon SteamOS të Steam Deck SteamOS të bazuar në Linux për të drejtuar lojëra Windows. Çështja, sa i përket pajtueshmërisë, është se jo çdo lojë Steam do të luajë mirë me Proton drejtpërdrejt nga kutia e saj dixhitale. Sidoqoftë, Ramey i tha podcast Boiling Steam se njerëzit mund të kenë marrë idenë e gabuar dhe mund të presin që Steam Deck të jetë në përputhje me të gjithë koleksionin e tyre të lojërave menjëherë.

Konfuzioni duket se rrjedh nga një intervistë e IGN me Pierre-Loup Griffais të Valve. Duke folur posaçërisht për muskulin harduer të Steam Deck, Griffais tha: “Kjo është hera e parë që kemi arritur nivelin e performancës që kërkohet për të realizuar me të vërtetë gjeneratën e fundit të lojërave pa probleme. Të gjitha lojërat që kemi dashur të luhen janë, me të vërtetë , e gjithë biblioteka Steam. Ne nuk kemi gjetur diçka që mund të hedhim në këtë pajisje që nuk mund ta trajtojë. “

Ramey dyshon se fjalët e Griffais janë keqinterpretuar dhe se pretendimi nuk mbulon ndonjë çështje të mundshme të papajtueshmërisë Proton.

“Unë mendoj se janë dy mesazhe që janë përzierë së bashku kur njerëzit përqendrohen dhe flasin për këtë,” tha ai për Boiling Steam. “Mesazhi i parë është kur Pierre-Loup bëri njoftimin e tij dhe deklaroi se Steam Deck mund të mbështesë çdo dhe të gjitha lojërat. Unë mendoj se ajo që ai ishte duke iu referuar është – dhe ky është mendimi im, ky është perceptimi im, kjo nuk është diçka për të cilën kam folur me të – por unë mendoj se ai po përpiqej të deklaronte se vetë pajisja, specifikimet e harduerit në këtë pajisje, mund të mbështesë çdo lojë ”.

“Unë nuk mendoj domosdoshmërisht se ai po i referohej mbështetjes së asaj loje në Proton – Unë mendoj se ai po i referohej se pajisja ka fuqinë e kuajve, video grafikë, RAM, hapësirë ​​në hard disk për të mbështetur çdo lojë atje.”

Proton luan mirë me një pjesë të madhe të bibliotekës aktuale Steam – mbi 16,000 lojëra, sipas ProtonDB – por Ramey është i saktë në atë që kjo nuk përfshin çdo lojë të vetme në platformën e Valve. Unë mendoj se është e mundur që Valve mund të ndryshojë Proton dhe/ose SteamOS për të ndihmuar me këtë, por ndërsa CodeWeavers nuk janë të përfshirë drejtpërdrejt në zhvillimin e Steam Deck, duket e pamundur që ata të mos jenë të vetëdijshëm për përparime të tilla të rëndësishme në bashkëpunimin e tyre softuer i zhvilluar.

Lajmi i mirë është se numri i lojërave të gatshme për Steam Deck do të rritet vetëm; mbani mend se kur Proton u lançua për herë të parë si pjesë e Steam Play në 2018, ai solli vetëm pajtueshmëri me Linux në 27 lojëra. Tani ai mbështet mijëra, dhe Ramey beson se zhvillimi i vazhdueshëm i Proton në vetvete do të sigurojë që Steam Deck të ketë shumë për të luajtur me të kur të nisë këtë Dhjetor.

“Unë mendoj se sepse Protoni është një projekt i gjallë, i frymëmarrjes; nuk është diçka që është statike në asnjë mënyrë, formë apo formë, “vazhdoi ai. “Ka shumë përpjekje që po derdhen në Proton për të mbështetur një gamë më të gjerë të lojërave edhe ato që janë në dispozicion atëherë aktualisht sot. Kështu që ju do të shihni që kur Steam Deck të lëshohet dhe Proton të vihet në Steam Deck se do të ketë një numër më të madh titujsh që mbështeten. “

Episodi i podkastit Boiling Steam është një dëgjim interesant (dhe jo shumë teknik), kështu që shikoni nëse jeni të interesuar për më shumë një perspektivë të fokusuar në softuer në Steam Deck. It’sshtë gjithashtu në dispozicion në formë teksti.

Siç e dimë, nga biseda e Katharine me stilistët e Steam Deck Greg Coomer dhe Lawrence Yang, nuk do të ketë surpriza të fshehura nga ana e harduerit, por të paktën tingëllon sikur përmirësimet kryesore të softuerit mund të vijnë në formën e lojërave të reja dhe të vjetra duke fituar pajtueshmëri me një kompjuter portativ.