Valve sjell veçori të reja në telekomandën e Steam Deck

foto

Ka shumë thashetheme rreth levës së Valve, Steam Deck. Deck Steam do të nisë në dhjetor 2021 si një pajisje plotësisht e pavarur, megjithatë, do të jetë e pajtueshme me një numër doke, adaptorë dhe kontrollues. Shtron pyetjen nëse Valve do të lëshojë kontrolluesin e vet Steam Deck, i ngjashëm me Pro Controller të Nintendo Switch. Një patentë Valve e sapo botuar tregon pikërisht këtë, si dhe një veçori të re shumë emocionuese të kontrolluesit.

Patenta, e publikuar më 9 shtator, tregon një grafik që përmban një Kontrollues avulli të zhveshur me dy levë të kompensuar, një tabelë dhe katër butona kontrollues. Imagjinoni kontrolluesin Xbox vetëm me levë në secilën anë të ndërruar për të qenë më e ulët/më e lartë. Kontrolluesi gjithashtu ka dy butona shpatullash në secilën anë, si dhe tre butona në qendër të tij. Mungesa e një d-pad është një zgjedhje kurioze, por Valve ka treguar besim në pjesën e sipërme të majtë të tastierës së tij më parë me Steam Controller origjinal.

Sa i përket qëllimit specifik të patentës, ka të bëjë me një veçori të veçantë të zbulimit të kontrolleve të lëvizjes. Më konkretisht, është një patentë për një sistem të zbulimit të gishtërinjve që do të lejojë lëvizjen e gishtërinjve për të aktivizuar disa veçori të kontrollit të lëvizjes. Për shembull, një sensor prekjeje që mund të ndiejë afërsinë e gishtit të përdoruesit dhe do t’i përdorte ato të dhëna për të shfaqur më pas dorën e përdoruesit të kontrolluesit në konfigurime të ndryshme në lojë.

Ky tipar nuk është krejtësisht i ri. Kontrollorët e realitetit virtual përdorin një veçori të ngjashme. Mbajtja e gishtërinjve në disa butona në disa lojëra do të mbajë duart e lojtarit në grusht, ndërsa heqja e tyre nga butonat do të hapë dorën ose do të zgjasë gishtat. Shtypja e butonave më pas mund të krijojë gjeste të duarve në lojë.

Sidoqoftë, ajo që Valve duket se dëshiron të bëjë është shumë më e thelluar. Nuk ka gjasa të jetë zbatimi i gjesteve të dorës, natyrisht. Përkundrazi, një funksion më i dobishëm do të ishte, të themi, e kundërta e një shtypjeje butoni. Për shembull, mbajtja e një butoni hap një menu, por edhe heqja e një gishti nga i njëjti buton mund të hapë një menu të ndryshme. Ose, ndoshta më thjesht, shtypja e një butoni përdor një lloj baze granate, por mund të shtohet për lloje të ndryshme granate në varësi të pozicionimit të gishtit tjetër.

Problemi më domethënës me një kontrollues Steam është se lojërat e bëra për PC nuk punojnë gjithmonë me kontrolluesit. Valve, për kredinë e saj, krijoi një kontrollues më të mirë për përvojën në PC. Fatkeqësisht nuk ishte një sukses i madh, por kjo nuk do të thotë që Valve ndaloi përpjekjet e saj. Ky patentë e re mund të ofrojë një paraqitje të shkurtër në përsëritjen tjetër të planeve të Valve për Steam Controller dhe Steam Deck.