WhatsApp lançon një veçori të re gjeniale, por vetëm përdoruesit e Samsung mund ta përdorin atë tani për tani

foto

Aplikacioni në pronësi të Facebook ka qenë nën presion prej vitesh për t’i lejuar përdoruesit të lëvizin historitë e tyre të bisedave nëpër platforma-midis iOS të Apple dhe Android të Google.

Normalisht, do të duhet të filloni nga e para kur të vendoseni në një telefon Android, edhe nëse keni përdorur WhatsApp në iPhone për vite me rradhë.

Por një mjet i ri ju lejon të kaloni të gjithë historinë tuaj të bisedave nga iPhone në telefonat inteligjentë të rinj Samsung Galaxy.

Kjo përfshin shënime zanore, foto dhe biseda.

Dhe WhatsApp thotë se mund të ruajë kriptimin nga skaji në skaj gjatë gjithë procesit.

“Mesazhet tuaja WhatsApp ju përkasin juve,” tha Sandepp Paruchuri i WhatsApp.

“Kjo është arsyeja pse ato ruhen në telefonin tuaj si parazgjedhje dhe nuk janë të arritshme në cloud si shumë shërbime të tjera të mesazheve.

“Ne jemi të ngazëllyer për herë të parë për ta bërë të lehtë për njerëzit që të transferojnë në mënyrë të sigurt historinë e tyre WhatsApp nga një sistem operativ në tjetrin.

“Kjo ka qenë një nga veçoritë tona më të kërkuara nga përdoruesit për vite me radhë, dhe ne kemi punuar së bashku me sistemet operative dhe prodhuesit e pajisjeve për ta zgjidhur atë.”

WhatsApp thotë se përfundimisht planifikon të zgjerojë skemën përtej kalimit nga iPhone në telefonat Samsung.

Do të dalë në telefonat e tjerë Android dhe përfundimisht do t’ju lejojë të kaloni edhe në iPhone.

Sigurisht, lënia e iPhone tuaj nuk është gjithmonë ideja më e mirë.

Kohët e fundit kemi zbuluar se si ekspertët kibernetikë thonë se telefonat Apple janë përgjithësisht më të sigurt.

Dhe zhvendosja e mesazheve tuaja në WhatsApp nuk është pengesa e vetme që do t’ju duhet të pastroni.

Ju gjithashtu duhet të rimbushni ose ribleni çdo aplikacion që keni blerë, pasi Apple App Store dhe Google Play Store janë entitete të ndara.

Dhe nëse jeni mësuar të shijoni Apple iMessage ose FaceTime, do t’ju duhet të hiqni dorë edhe nga të dyja.

Pra, ia vlen të jeni shumë të kujdesshëm në lidhje me ndërrimin e platformave të telefonit: ndonjëherë ndryshimi është thjesht shumë sherr.