WhatsApp multi-pajisje beta lejon katër pajisje në të njëjtën kohë edhe pa një telefon

foto

Deri tani, përdorimi i faqes WhatsApp në desktop ose ndonjë pajisje tjetër ka kërkuar që të keni një telefon të ndezur dhe të lidhur, por një test i ri beta po provon mbështetjen për pajisje të shumta pa pasur nevojë për një telefon të përzier. Në një intervistë të qershorit, kreu i WhatsApp, Will Cathcart dhe shefi i tij, CEO i Facebook, Mark Zuckerberg, komentuan mbi sfidën teknike të ruajtjes së kriptimit nga fundi në fund. Me një postim në blog sot, Cathcart shpjegon më shumë rreth asaj që është bërë në prapaskenë për të ruajtur sigurinë.

Ndërsa imazhi që krahason trashëgiminë dhe sistemet e reja (sipër) përpiqet të shpjegojë, më parë, telefoni i një përdoruesi menaxhoi çelësin që përcakton identitetin dhe aftësinë e tyre për të kriptuar / dekriptuar mesazhet. Sinkronizimi i koduar zbatohet gjithashtu për historikun e mesazheve, emrat e kontakteve dhe të dhëna të tjera, me çelësat e mirëmbajtur në pajisjet individuale.

Për të filluar, beta do të dalë në një grup të kufizuar testuesish që janë tashmë në programin beta të WhatsApp, ndërsa ekipi thotë se po punon për përmirësimin e performancës dhe shtimin e më shumë veçorive.