YouTube merr hua tre veçori të tjera nga Twitch

foto

YouTube po shton një treshe të veçorive të reja për transmetim të drejtpërdrejtë sot, të cilat janë të gjitha të huazuara nga platforma për transmetim të drejtpërdrejtë Twitch. Përdoruesit tani do të jenë në gjendje të kufizojnë bisedat e tyre vetëm për fansat (members), ata do të jenë në gjendje të krijojnë sondazhe brenda bisedave të tyre dhe ata dhe shikuesit e tyre tani do të jenë në gjendje të krijojnë klipe nga rrjedhat e njohura të lojërave.

Këto karakteristika ekzistojnë me kohë në Twitch dhe ato janë ndër mjetet e rëndësishme për të lejuar transmetuesit të angazhohen me komunitetin e tyre. Kufizimi i bisedave për fansat mund të ndihmojë vetëm si një mjet moderimi duke hequr njerëz që thjesht po shfaqen dhe u jep transmetuesve një tjetër mjet për të inkurajuar shikuesit e tyre të fillojnë të paguajnë. Dhe sondazhet janë të dobishme për t’u përfshirë në dhomat e bisedave shpesh kaotike, duke u dhënë transmetuesve një mënyrë të thjeshtë për të kërkuar informacion për atë që duhet të bëjnë më tej.

Klipet janë gjithashtu një mjet kritik për zbulimin. Meqenëse shumica e njerëzve nuk do të shikojnë një transmetim shumë-orësh të drejtpërdrejtë, mjeti i prerjes së Twitch lejon fansat të kapin dhe të ndajnë pikat kryesore, të cilat mund të ndihmojnë në sjelljen e njerëzve të rinj në një transmetues. YouTube është ende duke kufizuar videot për krijuesit e lojërave me më shumë se 1.000 ndjekës, megjithëse thotë se funksioni do të hapet për të gjithë përfundimisht. Klipet, si tiparet e bisedës, kishin qenë në provë me një numër të kufizuar krijuesish deri më tani.

Ndërsa Twitch është ende emri mbizotërues në transmetimin e drejtpërdrejtë, Facebook Gaming dhe YouTube Gaming janë rritur. Sipas Streamlabs dhe Stream Hatchet, YouTube kishte rreth një të katërtën e tregut për sa i përket orëve të shikuara në fund të vitit 2020, me Twitch që përfaqësonte rreth dy të tretat e shikueshmërisë. YouTube i duhet një rrugë e gjatë për të arritur, por shtimi i veçorive themelore si këto mund të ndihmojë shumë në mbështetjen e transmetuesve dhe në ndihmën e tyre për t’u rritur.