Windows 10 21H2 afër lançimit me veçori të reja

foto

Windows 10 21H2 tani është një hap më afër lëshimit pasi Microsoft më në fund ka filluar të testojë veçoritë e tij me testues në Release Preview Channel të programit Windows Insider. Së bashku me Windows 11, Windows 10 versioni 21H2 tani është vendosur të nisë në tetor-nëntor si azhurnimi i dytë i veçorive të vitit 2021.

Edhe pse Windows 11 është lëshimi i ardhshëm i madh i sistemit operativ, Microsoft ka konfirmuar se nuk do të braktisë përdoruesit e Windows 10. Windows 11 do të ofrohet si një shkarkim opsional në kompjuterët e mbështetur në vjeshtë dhe ata që preferojnë të qëndrojnë në Windows 10 do të kenë akoma një azhurnim të ri të veçorive të quajtur versioni 21H2.

Sigurisht, shkon pa thënë se Windows 10 nuk do të marrë ndonjë veçori të re nga Windows 11 dhe versioni 21H2 për Windows 10 nuk do të ishte domethënës. Windows 10 versioni 21H2 (Përditësimi i Tetorit 2021) aktualisht po dërgon tek Insajderët me disa përmirësime të cilësisë dhe disa veçori të reja miqësore për ndërmarrjet.

Me ndërtimin 19044.1200, Microsoft ka mundësuar mbështetje për standardet WPA3 H2E në sistemin operativ. Kjo do të lejojë që Windows 10 versioni 21H2 ose më i ri të ketë qasje në veçoritë e zgjeruara të sigurisë Wi-Fi të optimizuara si për konsumatorët ashtu edhe për ndërmarrjet.

Po kështu, Windows Hello for Business po merr një veçori të re që do t’i lejojë bizneset të mundësojnë mbështetje për vendosje të thjeshtuara pa fjalëkalim duke përdorur teknologjinë e besimit cloud.

Për konsumatorët dhe zhvilluesit, Microsoft po prezanton mbështetje për llogaritjen e GPU në Nënsistemin Windows për Linux (WSL).

Nënsistemi i Windows për Linux (WSL) nuk funksionon aq mirë sa një shpërndarje e plotë Linux, por ngadalë po bëhet më mirë. Microsoft është përpjekur të përmirësojë mbështetjen e Linux në Windows dhe përditësimi i sotëm shton mbështetje për mbështetjen llogaritëse, e cila është mbështetur në pajisje dhe Linux për vite me rradhë.

Në teori, kjo veçori do të mundësojë performancë më të mirë për zhvilluesit e interesuar në rrjedhën e punës të inteligjencës artificiale (AI) dhe të mësuarit të makinerisë (ML). Për shembull, do të jeni në gjendje të drejtoni ngarkesat e punës ML nëpër GPU pa probleme dhe mbështetet nga Nvidia.

WSL gjithashtu do të marrë përditësime direkt përmes Windows Update dhe priten më shumë veçori në muajt e ardhshëm.

Përditësimi i Windows 10 Tetor 2021 aktualisht është i disponueshëm në kanalet e Insajderit dhe do të lëshohet për konsumatorët midis Tetorit dhe Nëntorit.