10 gjëra argëtuese që mund të bëni me GitHub.dev

foto

Kohët e fundit GitHub lëshoi ​​github.dev, i cili ju lejon të shtypni. në çdo repo për ta hapur atë në VS Code, direkt nga shfletuesi juaj. Ky gjest i thjeshtë përfaqëson një nxitje masive të produktivitetit për të qenë në gjendje të lexoni dhe modifikoni kodin në GitHub.

Sidoqoftë, ajo që mund të mos jetë menjëherë e qartë, është se github.dev mundëson diçka edhe më interesante: aftësinë për të personalizuar dhe krijuar rrjedha pune krejtësisht të reja të GitHub-it. Në vend që të mbështeteni në zgjerimet e shfletuesit për të shtuar github.com, tani mund të përfitoni nga redaktuesi që tashmë e doni, dhe është një ekosistem pjellor, për ta bërë GitHub edhe më argëtues. Për ta ilustruar këtë, le të hedhim një vështrim në 10 shembuj të mrekullueshëm të asaj që mund të bëni me GitHub.dev sot

Zhvilluesit duan të personalizojnë redaktorin e tyre, në mënyrë që ta bëjnë atë më efikas, ergonomik dhe tërheqës vizualisht. Meqenëse github.dev bazohet në Kodin VS, ju mund të personalizoni lidhëset, temën e ngjyrave, ikonat e skedarëve, fragmentet dhe më shumë. Edhe më e ftohtë, mund të aktivizoni sinkronizimin e cilësimeve dhe bredhjen e personalizimeve tuaja midis VS Code, github.dev dhe Codespaces. Në atë mënyrë, pavarësisht se ku po lexoni/redaktoni kodin, menjëherë do të ndiheni në shtëpi

Përveç shtypjes. nga një faqe repo, gjithashtu mund të shtypni. kur shikoni një skedar specifik në GitHub.com. Për më tepër, nëse zgjidhni një tekst në skedarin e hapur aktualisht dhe shtypni., Atëherë kur të hapet VS Code, ai do të fokusojë skedarin dhe do të nxjerrë në pah përzgjedhjen e tekstit tuaj. Pastaj mund të kopjoni URL -në në shfletuesin tuaj dhe t’ua dërgoni të tjerëve, në mënyrë që të ndani kontekstin e njëjtë. Kjo mund të mundësojë mënyra të reja dhe interesante për të komunikuar në lidhje me kodin

Përveç goditjes. në një repo ose skedar në github.com, gjithashtu mund ta shtypni kur shikoni një kërkesë tërheqëse. Kjo ju mundëson të rishikoni PR duke përdorur një pamje të pasur, me shumë skedarë, që përfshin aftësinë për të parë dhe përgjigjur komenteve, sugjeruar ndryshime dhe madje miratuar/bashkuar PR drejtpërdrejt nga redaktuesi.