A duhet të blej akoma një laptop ose kompjuter Windows 10?

foto

Që kur Windows 10 filloi për herë të parë në 2015, nuk ka qenë kurrë një kohë e keqe për të blerë një laptop ose PC të ri.

Vlen të vendosni që blerja juaj të përkojë me një ngjarje të shitjes si e Premtja e Zezë dhe të shikoni për modelet e reja pas qosheve, por ndoshta nuk do të pendoheni në asnjë kohë të vitit.

Sidoqoftë, njoftimi për Windows 11 baltos ujërat. OS i ri desktop i Microsoft sjell ndryshime të rëndësishme vizuale dhe funksionale në përvojën e Windows dhe kjo është diçka që shumica e përdoruesve 1.3bn + Windows 10 do të dëshirojnë të përfitojnë. Por a ka ndonjë vlerë në blerjen e një kompjuteri të ri që drejton softuerin që do të vjetërohet së shpejti? Ja çfarë duhet të dini.

Nëse jeni në treg për një pajisje të re dhe mund ta përballoni atë, po. I gjithë hardueri aktual Windows 10 do të jetë i përshtatshëm për një azhurnim falas në Windows 11 në 2022, me kusht që të plotësojë kërkesat e azhurnuara të Microsoft-it.

Kjo përfshin një procesor të fundit të bazuar në Intel, AMD ose ARM (2018 ose më i ri), të paktën 4 GB RAM / 64 GB hapësirë ​​ruajtëse dhe një ekran 720p që është 9 inç ose më i madh. Me mbështetjen edhe të vargjeve më të volitshëm të Atom, Celeron, Pentium dhe Xeon të patate të skuqura Intel, pothuajse çdo laptop i ri që blini tani do të jetë i pajtueshëm me Windows 11.

Në desktop do t’ju duhet gjithashtu një pllakë amë e pajtueshme, me prodhuesit që fillojnë të lëshojnë listat e modeleve të përputhshme. Çuditërisht, këto kërkesa për pajisje nënkuptojnë që Surface Studio 2 (nga 3,549 / / 3,499,99 dollarë amerikanë), flamuri më i fundit i Microsoft All-in-One, nuk do të kualifikohet. Kjo sugjeron që një modele të azhurnuara është në punë, kështu që shumica e njerëzve nuk duhet ta blejnë këtë pajisje të vjetër.

Përveç potencialit për specifikime të azhurnuara (që ia vlen të merret parasysh sa herë që po blini një PC të ri), i vetmi avantazh i pritjes është se pajisja e re do të vijë me Windows 11 të instaluar paraprakisht. Kjo do të kursejë pak kohë kur krahasohet me azhurnimin falas, por përsëri do të duhet të kaloni nëpër procesin e konfigurimit të plotë. Të gjitha pajisjet e pranueshme mund të azhurnohen në Windows 11 pa humbur aplikacionet, skedarët dhe cilësimet ekzistuese, megjithëse një rezervim i plotë rekomandohet ende shumë.

Siç e prisnit, ekziston një mbivendosje midis tabelave – shumë laptopë të profilit të lartë Windows 10 shkëlqejnë në shumë raste të ndryshme përdorimi.