A mund të bëhet TV i rrotullueshëm OLED i LG një ekran portativ?

foto

Televizori OLED i rrotullueshëm LG, që nga fillimi i tij, ka qenë një rrëmujë emocionuese kontradiktash. Kryesorja është se, ndërsa mekanizmi i tij shpalosës inovativ e bën atë një masë të madhe për kursimin e hapësirës, ​​çmimi i lartë do të thotë se ka të ngjarë të shfaqet vetëm në shtëpitë e mëdha të të pasurve.

Shitje me pakicë për 99,999 dollarë / 99,999 £ në SHBA dhe Britani të Madhe, OLED i lëvizshëm është pak më shumë se një dëshmi e konceptit që do të shijohet nga një pjesë e vogël e entuziastëve të teknologjisë – me komoditetin e shtuar të mekanizmit të tij rrotullues që duhet të peshohet me eksponencialin kosto në krahasim me një LG C1 ose LG G1 OLED, secila prej të cilave mund të blihet 50 herë më shumë për të njëjtën sasi parash. Kjo pavarësisht se të dyja shfaqin në mënyrë efektive të njëjtat panele dhe përpunues si homologu i tyre i rrotullueshëm.

Një TV OLED i rrotullueshëm do të hyjë në të vërtetë vetëm kur kostot të zvogëlohen mjaftueshëm – megjithëse trashëgimia e modelit është në pajisjet më të vogla, më portative që frymëzon dhe jo thjesht një version më të lirë të së njëjtës teknologji.

Kjo është ajo që na thuhet nga Jacky Qui, VP dhe Bashkëthemelues i OTI Lumionics-një novator në teknologjinë e ekranit OLED të gjeneratës tjetër-i cili foli ekskluzivisht për TechRadar se ku mund të shkojë TV OLED i rrotullueshëm LG.

Qui na thotë se “Kostoja e lartë për televizorin OLED të rrotullueshëm është për shkak të zvogëlimit të rendimentit për procesin e ri që kërkohet për të bërë televizorin e rrotullueshëm”, dhe ndërsa kostot e prodhimit duhet të ulen gradualisht, dhe RRP bie për çdo përsëritje të dytë hipotetike, ” nuk ka gjasa që ju të shihni një ulje të çmimit 10x nga 100,000 dollarë për njësi në 10,000 dollarë për njësi. ”

Kompleksiteti i madh i procesit të prodhimit është një faktor i madh këtu, duke pasur parasysh sfidën e sigurimit të një paneli televiziv ultra të hollë 55 inç që mund të trajtohet pa dëmtime-një çështje që mundoi prodhimin e hershëm të TV OLED dhe bëri që markat e ndryshme të mëdha televizive të hiqnin dorë nga teknologji krejtësisht, edhe nëse disa u rikthyen pas suksesit të LG në zonë. Ky problem është përkeqësuar vetëm nga teknologjitë e palosshme, pasi ekrani duhet të manipulohet vazhdimisht brenda dhe jashtë një forme të mbështjellë pa problem.

“Vështirësia kryesore,” thotë Qui, “është në trajtimin e kësaj xhami pa asnjë dëmtim gjatë gjithë procesit nga avullimi në një linjë prodhimi që është më e gjatë se një fushë futbolli, duke siguruar gjithashtu se është krejtësisht e sheshtë; paketimi i copës së xhamit për të parandaluar hyrjen e lagështirës (në një specifikim ekuivalent me atë që vetëm një pikë ujë mund të futet mbi madhësinë e një fushe futbolli); vendosja e të gjithë pajisjeve elektronike në panel për të bërë modulin; dhe në fund paketimi i panelit në formë të rrotullueshme dhe i nënshtrohet testimit rigoroz për të siguruar stabilitetin mekanik dhe të performancës gjatë shumë cikleve të rrotullimit nuk është i parëndësishëm. “

Pra, për këdo që shpreson të marrë OLED R si azhurnimin e tij të ardhshëm televiziv, nuk ka shumë të ngjarë të ndodhë në vitet e ardhshme. Qui gjithashtu thekson se “LG Display aktualisht ka një monopol në televizorin OLED dhe kërkesa mbetet shumë e lartë”, kështu që ka shumë pak motiv për ta që ta kthejnë OLED-in e tyre të rrotullueshëm në një tregtar parash të tregut masiv, në vend të “teknologjisë aspiruese demonstrues ”është tani.

Tërheqja kryesore e OLED e rrotullueshme, ose LG Signature Series OLED R, është mënyra se si ekrani mund të mbështillet në stacionin e tij bazë – ose duke e fshehur ekranin tërësisht ose duke treguar një pjesë të tij si një ekran inteligjent drejtkëndor.

Siç thotë Qui, “produkti pilot” aktual mund të fillojë të hyjë në tregun e zakonshëm nëse zbret në kllapa $ 10,000-$ 20,000, megjithëse nuk ka gjasa të ndodhë në të ardhmen e afërt. Por ndërsa një OLED 2.0 i rrotullueshëm mund të ketë ende një çmim të paarritshëm, trashëgimia e vërtetë e kësaj teknologjie mund të jetë në një faktor krejtësisht të ndryshëm – ai që heq një panel xhami për teknologjinë OLED plastike që mund të manipulohet më lehtë dhe të prodhohet më lehtë në shkallë.