Gabimi i Google Clock do të thotë që disa përdorues të Android janë duke fjetur pavarësisht alarmeve të tyre

foto

Nëse aplikacioni Google Ora në telefonin tuaj Android nuk është duke u shuar dhe duke ju zgjuar ditët e fundit, nuk jeni vetëm – shumë përdorues të pakënaqur kanë raportuar këtë defekt, i cili duket se është relativisht i përhapur.

Siç është raportuar në disa vende, përfshirë Android Authority, tani ka një fije Reddit për problemin dhe lista e aplikacioneve në Google Play Store po goditet nga shumë komente me një yll që përmendin alarmet që nuk bien kur duhet.

Ajo që nuk është e qartë është saktësisht se me çfarë problemi mund të ketë lidhje: çështjet e disa njerëzve duket se janë të lidhura me përdorimin e një liste luajtëse Spotify si alarm, ose me cilësimet e Mos shqetëso telefonin e tyre, por për të tjerët që nuk duket të jetë kështu Me

Problemet duket se lidhen kryesisht me telefonat Pixel, me një larmi modelesh të prekura. Sidoqoftë, përdoruesit të cilët kanë Google Clock të instaluar në telefonat e prodhuesve të tjerë gjithashtu po kërkojnë të thonë se janë prekur.

Policia Android raporton se një postim i Reddit nga llogaria e Google Pixel Community përmend një rregullim: “Ne kemi identifikuar një rregullim dhe do ta publikojmë së shpejti” lexohet në mesazh, i cili gjithashtu rekomandon që të mos përdorni Spotify si zë alarmi.

Përdorimi i njërit prej tingujve të paracaktuar në pajisje duket se zgjidh problemin për disa përdorues, por jo për të tjerët. Ekziston gjithashtu një temë në Issue Tracker në lidhje me defektin, i cili thotë se produktet dhe ekipet inxhinierike në Google po e shikojnë atë.

Me shumë prej nesh që mbështeten në telefonat tanë për t’u zgjuar në mëngjes (ose në çdo kohë tjetër të ditës), ky është një problem më i madh sesa mund të duket në fillim. Google dhe Spotify të paktën duket se kanë punuar shpejt për të kuptuar se çfarë mund të ndodhë.

Në kohën e shkrimit, ne jemi ende duke pritur për një rregullim të plotë që çështja të zgjidhet. Ndërkohë, ka shumë aplikacione falas të orës së alarmit të palëve të treta për Android në Dyqanin Google Play, të cilat duhet të jeni në gjendje t’i përdorni pa asnjë problem.