A mund të jetë Lotus, Tesla e ardhshme?

foto

A mundet Lotus, krijuesit ikonë të makinave sportive britanike, të bëhet Tesla e ardhshme – falë Kinës?

Për shumë njerëz kjo ide do të tingëllojë e çuditshme, dhe mund të jetë. Por Lotus Technology, pjesë e grupit, sapo ka nënshkruar një marrëveshje me NIO Inc, prodhuesi kinez i automjeteve elektrike, që e vlerëson atë në 2.3 miliardë dollarë (1.6 miliardë). Gjithashtu njoftoi sot (31 gusht) se do të krijojë selinë e saj globale në Wuhan. Lotus vetë kontrollohet nga Geely, marka e madhe konvencionale e makinave kineze, e cila gjithashtu zotëron Volvo dhe kompaninë që prodhon kabinat elektrike të Londrës. NIO ka qenë një pionier në zhvillimin e makinave elektrike, dhe ndërsa për sa i përket prodhimit është ende i vogël, ajo është quajtur përgjigja e Kinës ndaj Tesla.

Pra, ajo që po ndodh këtu është se dy kompani kineze janë duke u kombinuar për të zhvilluar gjeneratën e ardhshme të makinave elektrike, me gjeniun e Lotus në dizajn dhe zhvillim salcën e fshehtë që ata shpresojnë se do ta bëjë projektin të fluturojë. Pothuajse mund të thoni që ndërmarrjet kineze mendojnë se kanë nevojë për teknologji britanike për të krijuar një sfidë efektive ndaj Tesla. Pra, ka një histori për Lotus këtu, dhe një histori për marrëdhënien e Britanisë si një partner ekonomik me Kinën.