A planifikoni të bëni vetë riparimet e iPhone me programin e ri të Apple ‘Self Service Repair’?

foto

Apple të mërkurën bëri një njoftim të madh në të cilin kompania zbuloi se, për herë të parë, do të ofrojë pjesë iPhone për përdoruesit e interesuar për riparime DIY. Programi “Riparimi i vetë-shërbimit” do të nisë fillimisht në Shtetet e Bashkuara në fillim të vitit 2022, por 9to5Mac dëshiron të dijë nëse tani planifikoni të bëni riparimet tuaja të iPhone me këtë ndryshim të ardhshëm.

Apple nuk ka qenë kurrë miqësore kur bëhet fjalë për riparimet e palëve të treta. Pajisjet si iPhone, iPad dhe madje edhe Mac i kanë shumicën e pjesëve të ngjitura në tabelën logjike dhe përdorin gjithashtu vida dhe ngjitës të veçantë që e bëjnë procesin e riparimit të vështirë për këdo që nuk është teknik i certifikuar.

Kompania ka dekurajuar gjithmonë riparimet “të paautorizuara” duke kufizuar disa funksione në pajisjet që kanë zëvendësuar pjesë. Në shtator, dyqanet e pavarura të riparimit raportuan se Face ID ndaloi së punuari në modelet e iPhone 13 që kishin ekranin e zëvendësuar – por për fat, kompania gjithashtu po anulon kufizime të tilla.

Vitet e fundit, jo vetëm dyqanet e riparimit, por edhe përdoruesit kanë kërkuar atë që ata e quajnë “E drejta për Riparim”, e cila madje ka rezultuar në fatura që janë përpjekur të detyrojnë kompanitë e teknologjisë të bëjnë riparimet DIY më të lehta. Për përdoruesit e Apple, kjo nuk do të jetë më shqetësuese.

Detajet e programit si çmimet e pjesëve nuk dihen, por kompania tha gjithashtu se do ta zgjerojë atë në më shumë pajisje dhe vende në 2022.