Alexa më në fund merr një mundësi zëri me tingëllim mashkullor

foto

Amazon ka filluar në heshtje të japë një opsion të ri zëri me tingëllim mashkullor tek asistentja e saj virtuale Alexa së bashku me një fjalë zgjimi të ngjashme me mashkullore për të shkaktuar ndihmësin: “Ziggy”. (Zgjedhja e çuditshme e emrit me sa duket është që të përshtatet në dashurinë e Amazon për markën e stilit “A to Z”.)

Opsioni i ri i zërit u shtua në të vërtetë disa ditë më parë së bashku me një njoftim për zëra të rinj të famshëm si Shaq dhe Melissa McCarthy, por ai kaloi kryesisht pa u vërejtur derisa u pikas nga The Ambient. Ju mund të dëgjoni një shembull të opsionit të ri të zërit këtu.

Fjala e zgjimit “Ziggy” bashkohet me fjalët ekzistuese “Alexa”, “Computer”, “Echo” dhe “Amazon” që tashmë kanë qenë në dispozicion për t’u përdorur me Alexa për vite me radhë. Amazon nuk po shoqëron në mënyrë specifike “Alexa” me zërin me zë femëror dhe “Ziggy” me opsionin e ri të tingëllimit mashkullor; përdoruesit mund të përdorin cilindo nga opsionet e zërit me ndonjë nga fjalët e zgjimit.

Ju mund të kaloni midis dy opsioneve të zërit – të cilat Amazon i referohet si “Origjinale” dhe “E Re” – duke kërkuar Alexa të “Ndryshoni zërin tuaj”, dhe në mënyrë të ngjashme mund të zgjidhni një fjalë të re zgjimi duke i kërkuar asaj të “Ndryshoni fjalën tuaj të zgjimit” ” Ndryshimi duket të jetë specifik për pajisjen, megjithatë, do të duhet të vendosni zërin e ri në secilën nga pajisjet tuaja Alexa.

Amazon ka qenë një pengesë kur bëhet fjalë për të ofruar një mundësi zëri me tingëllim mashkullor për ndihmësin e saj dixhital; Apple dhe Google ofrojnë mundësi të shumta zëri për Siri dhe Google Assistant, përkatësisht. Asnjëra nga ato kompani nuk i shoqëron më zërat specifik me gjininë, ose: Opsionet Siri të Apple paraqiten si “Voice 1” dhe “Voice 2”, ndërsa opsionet e zërit të Google renditen nën një larmi ngjyrash.

Amazon ka ofruar vetëm opsionin e saj me zë femëror që kur Echo u prezantua për herë të parë në vitin 2013. Dhe ndërsa The New York Times vëren se Alexa do t’u përgjigjet pyetjeve në lidhje me gjininë duke u përgjigjur “Unë nuk jam një grua apo një burrë, unë jam një AI, “Amazon vetë ende tenton t’i referohet personalitetit Alexa duke përdorur përemrat gjinorë” ajo “dhe” saj “në dokumentacionin e saj.

Kjo pavarësisht nga i njëjti dokumentacion që thekson se Alexa nuk është “një person me një trup fizik ose një identitet gjinor” dhe se “Amazon nuk i lejon organizatat (për shembull, aftësitë ose AVS) t’i referohen Alexa si” ajo “ose” e saj “. ‘”

Opsioni i ri i zërit Alexa me tingëllim mashkullor thuhet se është i disponueshëm vetëm në SH.B.A. për momentin, por me sa duket do të ketë rrugën e tij drejt rajoneve të tjera së shpejti.