Alpha Motor thotë se do të debutojë makinën e saj elektrike Wolf në LA javën e ardhshme

foto

Alpha Motor thotë se do të shfaqë kamionin e saj elektrik Wolf javën e ardhshme në Muzeun Petersen në Los Angeles. Prodhuesi misterioz i automjeteve ndjek gjurmët e Tesla, e cila ka përdorur muzeun për të debutuar prototipet për disa nga automjetet e tij të fundit, përfshirë Roadster dhe Cybertruck të planifikuar. Electrek raportoi më parë për lajmin.

Pak dihet për Alpha Motor, i cili ka çuar në skepticizëm se kompania do të jetë në gjendje të prodhojë kamionçinën e premtuar prej 36,000 dollarësh me bateri. Një hetim i përciptë nga Electrek në fillim të këtij viti gjeti vetëm dy punonjës të listuar në LinkedIn, ku njëri ishte një shkrimtar i kopjeve i cili më parë shkroi njoftime për shtyp për një startup automjetesh elektrike që u zhduk në heshtje pa prodhuar asnjë automjet. Punonjësi tjetër nuk renditi asnjë përvojë tjetër pune.

 Possibleshtë e mundur që Alpha po mbetet e fshehtë si një strategji për të surprizuar konkurrentët në hapësirë, si Rivian i financuar nga Amazon, i cili po zhvillon edhe kamionçinat e tij elektrikë. Por ne kemi parë që aplikantët e tjerë të përfitojnë nga eksitimi i EV për të bërë deklarata të guximshme për planet e tyre, vetëm për të rrëzuar dhe djegur pasi kanë shpenzuar qindra miliona dollarë.

Ndoshta më e famshmja, Nikolla premtoi se do të bënte kamionin e vet elektrik, Badger, vetëm që të rrëzohej nën polemika pasi rregullatorët zbuluan se themeluesi i saj gënjeu se gjysmë kamioni i tij me hidrogjen ishte në punë kur me të vërtetë nuk ishte ende duke punuar. Ekziston një ndryshim midis ekzagjerimit të përparimit dhe gënjeshtrës së drejtpërdrejtë që keni arritur diçka që nuk e keni arritur.

Nikolla arriti të mbledhë gati një miliard dollarë me premtimin e prodhimit të gjysmë kamionëve elektrikë dhe nënshkroi një marrëveshje të madhe me General Motors për të arritur në prodhim. Por kompania thotë se pret që të prodhojë vetëm 25 nga kamionët e saj të shtrenjtë me distanca të gjata deri në fund të vitit 2021, ndërsa kamioni kamionçinë-me të vërtetë një projekt anësor për kompaninë-është pothuajse i vdekur.

 Alpha po premton një makinë shumë më të përballueshme, e cila ka të ngjarë të kërkojë miliarda dollarë dhe një marrëveshje me një bateri të prodhuar. Arritja e çmimeve të tilla konkurruese kërkon ekonomi të shkallës. Një fabrikë baterish duhet të ndërtohet me një kosto të madhe, dhe më pas qindra mijëra makina duhet të prodhohen për të ulur koston aq sa të arrijë një çmim prej 36,000 dollarë. Ka një arsye pse kompanitë përfshirë Faraday Future, Rivian dhe Lucid kanë mbledhur miliarda dollarë për të financuar ambiciet e tyre, por nuk dihet asgjë se sa ka mbledhur Alpha, nëse ka ndonjë gjë. Pra, historia e punonjësve të saj për të shkruar deklarata për shtyp për një kompani të mëparshme të makinave elektrike të avullit, na ka shqetësuar.

Mendimi cinik është se Alpha mund të jetë duke provuar një libër loje të ngjashëm me Nikola, duke bërë pretendime të guximshme për të mbledhur para që pasurojnë themeluesit e tij para se një makinë e premtuar të jetë diku afër prodhimit. Edhe pasi u akuzua për mashtrim, Trevor Milton i Nikollës u largua me miliarda dhe vazhdon të hedhë aksione të vlerësuara në dhjetëra miliona dollarë – të gjitha pa asgjë për të treguar për të – as edhe një makinë të vetme të prodhuar … vetëm miliarda dollarë të humbur nga Investitorët e Nikollës. Kompania ende mund të kapërcejë pengesat e saj për të prodhuar gjysmë kamionin Nikola One, por mbeten dyshime të rëndësishme.

Ne na pëlqen modeli i Ujkut nga ajo që kemi parë, por rruga për t’u bërë Tesla e ardhshme është e mbushur me dështime – ne as nuk flasim më për Fisker (edhe pse po provon përsëri pasi falimentoi), as Dyson -in e braktisur 500 milion përpjekje për të bërë një makinë. Eshtë e panevojshme të thuhet, ne jemi skeptikë ndaj Alpha Motors derisa të marrim shumë më tepër informacion. Por ne gjithashtu do të donim që të vërtetoheshim të gabuar.